ASVD | Q-cape – NRC’22

5 mei 20230
ZAT, 29 APR, 1e KLASSE B

WEDSTRIJD VERSLAG

DOOR CJ MEIJER –  ASVD | Q-cape behaald belangrijke punten in eerste thuiswedstrijd na de zaal.

In het zonnetje mocht de ploeg van Eric Geijtenbeek en Niels van Ravenswaaij aantreden tegen NRC’22 uit Rigtersbleek. Beide ploegen bevinden zich bij de hervatting van het veldseizoen aan de onderzijde van de 1e klasse B. De te verdelen punten zijn dan ook voor beide ploegen zeer belangrijk en gaf daarmee voor beide ploegen een belangrijke incentive. De doelpunten vielen deze middag nog niet heel makkelijk op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten, na 10 minuten was de stand dan ook pas 2-2, waarna halverwege de eerste helft Jorren zijn 3e doelpunt maakte en de 3-2 op het scorebord zette.

ASVD | Q-cape wist hierna wel een aantal doelpunten achter elkaar te maken en uit te lopen op de zwart roden uit Rigtersbleek tot 6-4. In een verder niet heel goede eerste helft was er vlak voor rust nog een mooi moment waarbij het maar weer eens blijkt dat het verstandig is om op te letten aan de middenlijn. Sem wist hierbij de bal op te pakken aan de lijn en naar het aanvalsvak te kunnen verplaatsen waar Naomi de bal wist af te maken. Het waren echter de bezoekers welke het laatste doelpunt maakten in de eerste helft welke werd afgefloten op 7-6.

Ook in de tweede helft was het ASVD | Q-cape welke de eerste 2 doelpunten wist te scoren van de helft. Het korfbalspel was in de tweede helft niet anders als in de eerste helft. Voor beide ploegen was het lastig om de bal rond te spelen in de vakken, meerdere kansen creëren en de kansen af te ronden. Met nog 13 minuten op de wedstrijd klok werd de stand gelijk getrokken tot 10-10, waarbij de bezoekers inmiddels het momentum lekken over te nemen van de thuisploeg. Na deze gelijkmaker was het een gelijk opgaande strijd waarbij de scores over en weer vielen.

In de laatste 8 minuten van de wedstrijd werd het dan ook nog spannend of de punten thuis zouden blijven, of zou worden meegenomen door de tegenstanders. Wel was het steeds ASVD | Q-cape welke het eerste doelpunt wist te maken waarna NRC’22 steeds terug wist te komen tot 13-13, 4 minuten voor het eindsignaal. Met een fraaie doorloopbal/fade away van Sem wist ons vlaggenschip de overwinning 2,5e minuut voor tijd binnen te slepen en de belangrijke punten bij te schrijven aan haar totaal.

Doelpunten makers: Joram 4, Jorren 3, Sem 2, Robin 2, Joline 1, Naomi 1 en Thijmen 1.

Volgende thuiswedstrijd: 20 mei 16:45 tegen Juventa
Foto’s: Marco Spelten / Actiefotografie.nl – Korfbalfoto.nl