sc Joure 1 – ASVD | Q-cape 1

ZAT, 9 dec, 1e KLASSE B

WEDSTRIJD VERSLAG

DOOR CJ MEIJER – OOK sc JOURE RED HET NIET TEGEN ASVD | Q-CAPE

Gisteren was er weer een nieuwe wedstrijd voor ASVD | Q-cape dit maal op iets grotere afstand in en tegen het Friese Joure. Daar deze tegenstander dezelfde clubkleuren heeft trad ASVD | Q-cape aan in het zwart. Met Luuk Postma in de basis was het toch zoals vanouds Joram Oosterom welke het eerste doelpunt wist te maken.

De eerste minuten van de wedstrijd werden gekenmerkt door vele vrije ballen en strafworpen welke sc Joure in de wedstrijd wist te houden, daar deze zeer bedreven bleken in het afmaken van deze buitenkansen.

Na de eerste 10 minuten was de stand dan ook nog gelijk, waarna deze 4-4 snel werd uitgebreid naar een 4-7 voorsprong voor de Drontenaren. Maar het was de thuisploeg welke snel weer wist te herstellen en terug te komen naar 6-7 binnen twee minuten. Zo kwam er aan het einde van de eerste helft een periode waarin over en weer werd gescoord, onder andere door de vorige week afwezige Rosamiek Harrewijn, waarna de eerste helft werd afgeloste met een 10-12 voorsprong.

Na rust was er ook ruimte voor Sem Oosterom om in te vallen, wat hij met verve deed. In de minuten welke hij afwisselde met Luuk Postma wist hij maar liefst 5 keer de mand te doorboren. ASVD | Q-cape wist in de tweede helft de score snel uit te breiden naar een voorsprong van 6 punten. Waarna sc Joure nog een keer een poging deed om weer aan te sluiten, en een run van 3-0 wist te produceren.

Niet alle mooie acties worden afgerond

Aan het einde van de tweede helft waren er nog minuten voor Jesse Uhlenbeck en Hannah van Raalten, waarbij de laatste ook nog wist te scoren. Uiteindelijk was het een makkelijke wedstrijd voor ASVD | Q-cape waarin de doelpunten makkelijk vielen en er een 10 doelpunten voorsprong kon worden bijgeschreven, waarbij de twee punten in de tas mee naar de polder konden.

Volgende week spelen we wederom een uitwedstrijd, al hoeven we er niet ver voor te rijden als Elburg onze volgende tegenstander zal zijn.