ASVD | Q-cape 1 – Rood Wit 1

ZAT, 2 dec, 1e KLASSE B

WEDSTRIJD VERSLAG

DOOR CJ MEIJER – ASVD | Q-CAPE OOK MAAT TE GROOT VOOR ROOD-WIT
Gisteren was er op een koude zaterdagavond wederom een thuiswedstrijd van ASVD | Q-cape, ditmaal tegen Rood – Wit uit Wezep. Rood – Wit wist een week eerder tegen Elburg haar eerste punt van de competitie te behalen, waar de thuisclub op voorhand twee wedstrijden had gewonnen.

Zoals zo vaak kwam het eerste doelpunt van de wedstrijd uit de handen van Joram Oosterom speldende in een vak met Sem Oosterom, Marscha van den Hoop en Tessa Lagemaat welke de afwezige Rosamiek Harrewijn verving. Na een snelle onderschepping was ook snel het tweede doelpunt te noteren, waarna de eerste verdediging bestaande uit Jorn Brandsma, Asmara Meinen, Naomi Bos en Rik Donker het stokje snel overnam en in haar eerste aanval direct een score van Rik wist te produceren.

Gedurende de eerste helft was er een eenzijdig beeld van een goed storende en uitverdedigende ploeg uit Dronten, waar de bezoekers uit Wezep geen antwoord op hadden. Op de stand van 7-2 was er een blessure van Marscha van den Hoop, welke haar naar de kant liet gaan (gelukkig lijkt er naast ‘stijfheid’ geen blijvende schade ontstaan, hoorden we na de wedstrijd). Wel wisten de groenen de druk op te voeren en de bal ook regelmatig (relatief) makkelijk te onderscheppen, wat een schitterende goal opleverde van Joram Oosterom. Aan het einde van de eerste helft was het toch Rood – Wit wat met goede goals een run van vier doelpunten wist te maken en de stand terug te brengen naar 16 tegen 8.

Na rust was de eerste goal van de tweede helft voor Rood -Wit, waarna de Dronter doelpunten weer begonnen te vallen. Hierdoor liepen ze uit naar een ruime 19-13 voorsprong, waarna er een periode aanbrak waar aan beide zijden geen doelpunten vielen. Op 21-14 was er een mooie ‘fake’ van Asmara Meinen welke Rik Donker een doorloopbal uit de ruimte wist aan te geven. Na dit doelpunt waren er nog weinig spannende momenten te noteren waarbij de voorsprong van ASVD | Q-cape telkens rond de 10 punten bleef.

Niet alle mooie acties worden afgerond

Het slotstuk werd verzorgd door Sem Oosterom welke met een fraai afstandschot zijn 9e van de dag wist te maken, waarna de ingevallen Tycho van Goolen met een fraaie ‘omdraaibal’ onder de korf de eindstand op de borden zette van 27-16. Hierdoor wist ASVD | Q-cape haar tweede plaats achter het nog ongeslagen Wit-Blauw/Green Organics te behouden, Dos Kampen/Unique Wateronderharders op een gelijk aantal punten houdende, achtervolgd door de Lelystedelingen van Exakwa.

Doelpunten kwamen deze week van: Sem Oosterom 9, Rik Donker 5, Joram Oosterom 4, Asmara Meinen 2, Jorn Brandsma 2, Marscha van den Hoop 2, Mirthe van Pijkeren 1, Naomi Bos 1 en Tycho van Goolen 1.

Volgende week speelt ASVD | Q-cape tegen Joure haar volgende wedstrijd.