ASVD | Q-cape 1 – Wit-Blauw/GreenOrganics 1

ZAT, 18 nov, 1e KLASSE B

WEDSTRIJD VERSLAG

DOOR CJ MEIJER – ASVD | Q-cape maatje te klein voor Wit-Blauw / GreenOrganics
Gisteren stond er voor de korfballers van ASVD | Q-cape een ware kraker op het programma, in een poule waarin we de wedstrijden bijna allemaal als derby kunnen bestempelen.

In de eerste thuiswedstrijd in sporthallen ’t Dok van deze zaalcompetitie was Wit-Blauw / GreenOrganics de tegenstander, op papier de sterkste tegenstander van de poule welke op het veld nog kampioen wisten te worden in de Hoofdklasse.

Het begin van de wedstrijd was een gelijk opgaande strijd waarin beide ploegen de korf om de beurt wisten te vinden. Na een 3-3 gelijkstand brak er een periode aan waarin beide ploegen moeite hadden om lange aanvallen te spelen. Hierdoor was er aan beide kanten veel balverlies en kon er nog geen bovenliggende partij worden aangemerkt.

Halverwege de eerste helft werd dat spelbeeld door de Kampenaren gekanteld waarin ze een gat wisten te creëren met de thuisclub. Na een droogte van 10 minuten aan doelpunten wist ASVD | Q-cape pas weer te scoren, maar waren de wit blauwen al uitgelopen naar een voorsprong van 5-10. De bezoekers wisten er de gang flink in te houden op scorend gebied om op 6-12 twee doelpunten van Rik Donker te moeten verwerken. Aan het einde van de eerste helft was er toch een verschil van vijf punten te noteren in het voordeel van de bezoekers uit Kampen.

In de rust zijn er in de kleedkamers ongetwijfeld diverse plannen gemaakt voor de Drontenaren, maar was het vooral Wit-Blauw / GreenOrganics welke het beste van het spel liet zien in de eerste minuten. Door het verzorgde spel en het goede afronden wisten ze dan ook snel uit te lopen naar een voorsprong van 6 – 7 doelpunten, een verschil wat ze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen zouden geven. Door onder andere een goal van oud ASVD-er Sanne Klappe in de slotfase, wist Wit-Blauw / GreenOrganics uiteindelijk de overwinning ruim te behalen met een eindstand van 17-28.

Niet alle mooie acties worden afgerond

De balans opmakend, is er een einde aan de reeks van overwinningen van ASVD | Q-cape, maar is Wit-Blauw / GreenOrganics een maatje te groot voor de ploeg van Eric Geijtenbeek. Volgende week zal er weer mogen worden aangetreden tegen een ploeg uit en in Kampen, dit maal DOS Kampen/Unique waterontharders.

Doelpunten kwamen van: Joram Oosterom 5, Jorn Brandsma 4, Rik Donker 3, Sem Oosterom 2, Marscha van den Hoop 2 en Naomi Bos 1.