ASVD | Q-cape 1 – Thrianta 1

17 september 20230
ZAT, 17 SEP, 1e KLASSE
0123456789001234567890
0123456789001234567890

WEDSTRIJD VERSLAG

DOOR CJ MEIJER – ASVD | Q-cape wint ook haar eerste thuiswedstrijd.
Op een stralende nazomerse dag, speelde zaterdag ASVD | Q-cape 1 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2023-2024. Na de fraaie winst een week eerder, tegen Rood-Wit, kon ons eerste goede zaken doen in de 1e klasse.

Met een selectie waarin deze week wel alle ASVD-ers fit waren, traden ze aan tegen Thrianta welke een drietal oud-bekenden herbergt. Een week eerder was er door Desiree en Kimberley van der hoop en Wouter Neutel, verloren op eigen veld tegen Oranje Zwart, en was er voor de bezoekers uit Hoogveen veel aangelegen deze wedstrijd te winnen.

https://asvdkorfbal.nl/wp-content/uploads/2023/09/astr2.jpg

Mede door het mooie weer en het feit dat er weinig wind stond op het burgemeester Dekkersportpark, werden er veel goals gescoord vanaf fraaie afstanden. In totaal zouden er van de 29 goals maar liefst 21 zijn welke van afstand werden gescoord.

Met flinke reboundkracht onder de palen ging het er aan beide kanten fanatiek aan toe, maar was het toch de formatie uit Dronten welke na een 2-2 gelijkstand, relatief makkelijk wist uit te lopen naar een 8-3 voorsprong met nog maar 6 minuten te gaan in de eerste helft. In de laatste 6 minuten waren het alleen de in het geel spelende bezoekers welke de korf nog wisten te vinden en er met een stand van 8-5 kon worden gerust.

Aan de start van het tweede bedrijf was het ook de Hoogeveense formatie welke begon met scoren, waarmee ze terug wisten te komen tot één punt verschil (8-7). Na een vrije bal welke in twee instanties werd benut door Marscha was het grotendeels gedaan met de tegenstand van Thiranta.

Onze groenen konden dan ook door veel herhaling, en mooie aanvallen uitlopen naar 13-8 met nog 10 minuten te spelen. In de laatste minuten van de wedstrijd werd over en weer gescoord, waarna ASVD | Q-cape aan het langste eind wist te trekken met een ruime 17-12 overwinning.

Met de tweede overwinning op rij nestelt de Dronter-formatie gezamenlijk de eerste plaats in de eerste klasse waarbij volgende week er de confrontatie zal zijn met mede koploper Oranje Zwart op sportpark de Marslanden.

Doelpunten makers: Joram 5, Marscha 4, Sem 4, Rik en Jorn 2.

Eerstvolgende thuiswedstrijd: 30 September 2023, 15:00 uur tegen Rood-Wit 1

https://asvdkorfbal.nl/wp-content/uploads/2023/09/astr1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ASVD | Q-CAPE

Korfbal club uit Dronten
Code: ASDRO2021

Code ASDRO2021

Twitter feed is not available at the moment.