Einde van een tijdperk | Domien ter Woord

12 juni 20230

Nog één wedstrijd, nog één keer het groene shirt aan, nog één keer doen wat al vele jaren dé sport was van het oudst nog spelende lid van ASVD | Q-cape.
Aanstaande woensdag speelt Domien ter Woord, inmiddels 66, zijn laatste wedstrijd op het terrein waar hij vele uren van zijn leven doorbracht.

Kom allemaal kijken en begeleid zijn afscheid met een groot applaus, de wedstrijd start om 20:00 uur op het burgemeester Dekker sportpark.

https://asvdkorfbal.nl/wp-content/uploads/2023/06/domienv2.jpg

Bouwer | Kampioen maker | Kampioen | Trotse vader

Bouwer
Als een echte bouwer kan je Domien zeker omschrijven, zo heeft hij bij de bouw van de Treffer en kleedkamers een jaar lang elke vrije avond opgeofferd om de bouw mogelijk te maken. Daarnaast is hij betrokken geweest bij het hele clubgebouw waarin wij, als vereniging, met veel plezier dagelijks gebruik maken, als dank hiervoor ontving hij een eervolle vermelding in de vorm van het ter Woord plein aan de achterzijde, destijds de voorzijde, van ons clubgebouw.

Als mijn vader iets maakt en iets past bijvoorbeeld net niet dan zegt hij altijd: “dan purren of kitten we het wel dicht”. Dit spreekwoord is dan ook wel treffend: “Als de hand van de timmerman faalt dan worden pur en kit uit de kast gehaald.” (Robin ter Woord, zoon van Domien / Speler ASVD | Q-cape 1)

Kampioenmaker
Als trainer was Domien jarenlang actief en zeker niet zonder succes. Diverse teams en diverse (oud)spelers van de selectie werd onder zijn leiding één of meerdere malen kampioen.

Domien was altijd een rustige en fanatieke coach, die ons 2e op het NK heeft weten te maken in de jeugd, dat is iets wat ik nooit zal vergeten. Naomi Bos (speelster ASVD | Q-cape 1)

Kampioen
In de nadagen van zijn korfbalcarrière werd hij dan nog een laatste keer kampioen. In zijn actieve loopbaan als korfballer is hij diverse malen kampioen geworden, als speler van bijna alle teams.

“Domien is gewaardeerde kracht van ons midweek team, ondanks zijn hoge leeftijd is hij nog steeds fanatiek in zowel spel als coaching. In de laatste jaren kozen we steeds vaker voor de laatste wissel, zodat hij de laatste minuten van de wedstrijd op de bank kon plaatsnemen, maar dat ging zeker niet ten koste van de minuten waarin hij speelde en met enige regelmaat van (te) grote aftand zijn doelpunten mee wist te pikken”  (CJ Meijer, speler ASVD | Q-cape MW1)

Trotse vader
Naast de bouwer, trainer en korfballer is Domien ook een trotse vader, als korfbalvader mocht hij de schaal overhandigen aan Robin bij het laatste kampioenschap van ons vlaggenschip. Een mooi moment voor beide.

Van kleins af aan heeft hij mij altijd zoveel mogelijk proberen bij te brengen op het gebied van korfbal. Toen ik al in de E’tjes zat moest ik na een wedstrijd in de woonkamer altijd weer gaan staan hoe ik in de wedstrijd stond en legde hij uit hoe ik het beter kon doen. Dat laat wel zien hoe belangrijk hij het vond dat ik ook ver kwam met korfbal.(Robin ter Woord, zoon van Domien / Speler ASVD | Q-cape 1)

Kom kijken bij de laatste wedstrijd van onze langst en tevens oudst spelende lid.
Kantine is geopend vanaf 19:45 uur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ASVD | Q-CAPE

Korfbal club uit Dronten
Code: ASDRO2021

Code ASDRO2021