ASVD | Q-cape – Rood- Wit

12 februari 20230
ZAT, 12 FEB, 1e KLASSE B
0123456789001234567890
0123456789001234567890

WEDSTRIJD VERSLAG

Gisteren was het een zogenaamde ‘vier punten wedstrijd’ waarin ASVD | Q-cape mocht aantreden tegen Rood-Wit uit Wezep. In de uitwedstrijd was het bij het eidsignaal een overwinning van de Drontenaren te noteren, wat veel beloofde voor het thuispubliek in Sporthallen ‘t Dok. 

ASVD | Q-cape kreeg in het vak van Naomi Bos, Tessa Lagemaat, Joram Oosterom en Thijmen Sipkens snel de eerste goal te verwerken. Gelukkig wist de aanval welke bestond uit Joline Oosterhof, Petra Leijten, Sem Oosterom en Jorren Voortman daarna snel de gelijkmaker te maken en was het aan het begin van de eerste helft meteen raak voor beide ploegen. Tot aan de 4-4 waren het beide ploegen welke redelijk gemakkelijk en via vele afstandschoten elkaar in evenwicht wisten te houden.

https://asvdkorfbal.nl/wp-content/uploads/2023/02/WhatsApp-Image-2023-02-12-at-11.05.17.jpeg

Na de 4-4 gelijkmakende goal voor ASVD | Q-cape begon deze aan een run waarna de stand 7-4 betrof. In deze fase van de eerste helft leken alle ballen voor de groenen uit Dronten te vallen en wist Rood-Wit daar nog geen antwoord op te formuleren. halverwege de eerste helft, waar uitzonderlijk veel in werd gescoord, waren het de Wezepers welke de aansluiting weer hadden gevonden en de stand weer gelijk wisten te trekken naar 13-13. Met drie doelpunten over en weer was het Rood-Wit wat met een doelpunt voorsprong de kleedkamers mocht zoeken bij een stand van 16-17.

Aan het begin van de tweede helft kwam ASVD | Q-cape lastig tot score, waarbij de bezoekers de korf bleven vinden en een voorsprong namen van vijf doelpunten. Daarna begonnen de doelpunten voor de thuisclub ook weer te vallen en werd het door goed samenspel, mooie schoten en fraaie acties een wedstrijd waarin de score weer dicht bij elkaar kwam.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam ASVD | Q-cape langszij en wist zelfs op voorsprong te komen bij 25-24. Het momentum was hiermee omgedraaid en leek de kant op te vallen van de Drontenaren. Door een afgekeurde doorloopbal, na miniem contact met de paal, was het toch Rood-Wit dat de streak van vijf doelpunten van de thuisploeg wist te doorbreken. De spannende slotfase brak aan waarin beide ploegen de korf nog wisten te vinden, met 26-26 en nog enkele minuten te gaan was het dan ook de vraag welke ploeg met de overwinning naar huis zou gaan. Beide ploegen wisten nog een aantal kansen te lossen, waarbij het helaas voor het toegestroomde thuispubliek zo was dat het de bezoekers van Rood-Wit waren welke uiteindelijk het winnen doelpunt wisten binnen te schieten, ASVD | Q-cape met lege handen achterlatend.

Doelpunten waren er van: Joram 8, Sem 5, Petra 3, Noami 3, Rik en Jorren 2, Joline en Thijmen 1.

In de stand betekend dit dat Rood-Wit nu een plaats boven ons staat en de afstand tot de bovenste ploegen 8 punten betreft. De volgende wedstrijd is uit tegen CSL de koploper in de competitie, waarna op 11 maart de extreem belangrijke wedstrijd tegen de Parabool zal worden gespeeld in Sporthallen ‘t Dok om 19:00 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ASVD | Q-CAPE

Korfbal club uit Dronten
Code: ASDRO2021

Code ASDRO2021