Kortweg week 43

24 oktober 20220

KORT WEG

ASVD F1/F3

ASVD F1 - ASVD F3

Vandaag mochten wij als F1 thuis aantreden tegen onze eigen club ASVD F3. Een leuke wedstrijd waarin de kids veel mooie dingen hebben laten zien. Zoals het gooien van een lange bal en goed verdedigingen. We begonnen met een achterstand van 1-0. Maar als snel werd er gescoord door Sarah en stond het 1-1. Daarna volgde Abby met een mooie afstandsschot 2-1. En in een van de laatste minuten werd het dan toch 2-2. Dit was voor ons de laatste wedstrijd op het veld. Nu op naar de zaal⚽️
ASVD A1

Exakwa A1 - ASVD A1

ASVD A1 verrast vriend en vijand met overwinning op Exakwa A1

Het langverwachte duel tegen Exakwa A1 stond op het programma. Een snelle blik op de ranglijst na 5 wedstrijden was duidelijk. Exakwa op de 1e plek met 9 punten. ASVD met 7 punten op een 3e plek. Exakwa is torenhoog favoriet in deze competitie dus wij hadden vandaag niks te verliezen.
Vanaf minuut zaten we goed in de wedstrijd. Aanvallend was het nog erg zoeken naar de goede kansen, de doelpunten waren dus schaars. Verdedigend hadden we wel goed ons huiswerk gedaan. De echte puntaanvallers bij de tegenstanders werden met het hele vak goed verdedigt. De ruststand 5-5 was terecht en vanuit ons erg knap.

Na de limonade en wat motiverende woorden konden we verder om ons plan misschien wel te doen slagen. Want het geloof in een resultaat werd met de minuut groter in de eerste helft. Exakwa kwam na rust meteen op voorsprong. maar moest vanaf 6-5 toekijken hoe de groen witte brigade uit Dronten uitliep naar 6-10(!)
In deze fase lieten we vooral verdedigend onze kracht zien. We kregen weinig echt grote kansen tegen. Er werd om en om nog wat gescoord maar de overwinning kwam niet meer in gevaar (7-12). Door deze overwinning hebben we een gedeelde 1e plek weten te bemachtigen. Iets wat we van tevoren zeker niet gedacht zouden hebben. Maar een compliment is voor het harde werken elke week op de trainingen!

MEER KORTWEG

ASVD S4

ASVD 4 - Joure 2

De senioren 4 speelde deze week tegen Joure 2. Doordat er veel blessures binnen het team zijn, begint onze zoektocht voor wissels vaak al ruim een week van tevoren. Maar ja: welke mensen matchen het best met ons team? We swipen wat naar rechts en sliden in een aantal dm's. We lopen wel eens een blauwtje op, maar als we dan eenmaal matchen is het raak. Zo stonden deze week matches Judith en Vincent in de basis en de tweede helft kwamen daar Dieuwke en Martijn bij. Dank!

Wil jij nou ook matchen met onze fantastische, fenomenale, sexy S4? Dan houden wij onze aanbevolen voor nieuwe matches in het zaalseizoen! Maar om niet verder afgeleid te raken: de rest van onze date, uhm nee sorry, wedstrijd. Na vorige week waren de schouders weer gerecht en gingen we er met frisse moed tegenaan. We begonnen goed met een voorsprong van 2-1. De scheids wilde helaas niet hier al affluiten, waardoor we verder gingen naar een stand van 3-3. Helaas liep Joure 2 uit en gingen we de rust in met 3-9. Kansen waren er genoeg, dus we gingen door! De tweede helft speelde we goed, maar de ballen gingen niet door de korf. Als de binnenkant van de korf ook een doelpunt was, hadden we dik gewonnen, maar helaas werkt het zo niet. De wedstrijd eindige met een stand van 3-14.
ASVD B1

DOS Kampen | Unique Waterontharders B1 - ASVD B1

B1 speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen kampioen Dos Kampen B1. Met veel inzet en goed spel werd het de tegenstander lastig gemaakt. Na een 8-6 ruststand, konden we lang bijblijven. Op het einde liep Dos Kampen alsnog weg waardoor er toch nog een ruime uitslag op het scorebord kwam. Eindstand 19-13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ASVD | Q-CAPE

Korfbal club uit Dronten
Code: ASDRO2021

Code ASDRO2021

Twitter feed is not available at the moment.