Kortweg week 41

16 oktober 20220

KORT WEG

ASVD D1

Sparta D3 - ASVD D1

Vandaag speelden we een eerste helft waarin we verdedigend erg sterk speelden en het vooral aanvallend moeizaam ging. De D1 ging rusten met een voorsprong van 0-4. Na een aantal afspraken tijdens de bespreking werd er als snel na de rust 0-5 gemaakt door een goede snelle aanval. De D1 kwam goed uit de kleedkamer en heeft de laatste veldwedstrijd afgesloten met een 1-9 winst! Op naar de zaal
ASVD C1

Wit-Blauw | Green Organics C1 - ASVD C1

Wij moesten vandaag tegen Wit-Blauw C1. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden, maar we zijn alsnog kampioen! De strafworpen gingen erin, en de aanvallen gingen ook goed. Natuurlijk een paar fouten tussendoor. Toen we terug bij de Treffer kwamen werden we gehuldigd en hebben nog patat gegeten. Kampioenen!
ASVD E4

DOS Kampen | Unique Waterontharders E3 - ASVD E4

Vandaag uit tegen DosKampen. Er werd goed gespeeld, we bleven hard werken om vrij te lopen en verdedigend zaten we er allemaal goed tussen. 8-0 gewonnen en dus kampioen!! Patatjes in de treffer en een mooie medaille. Als coaches kijken we tevreden terug op het 1e veldseizoen. Een leuk team, er wordt goed naar elkaar over gespeeld en iedereen is leergierig!! Jasmijn bedankt voor het meespelen vandaag, maar ook Merel bedankt dat je 2 wedstrijden hebt meegespeeld! Top!!
ASVD C2

Rood-Wit C3 - ASVD C2

Vandaag in Wezep gespeeld tegen Rood-Wit C3, afgaand op de stand in de competitie een kans om te winnen.
Er werd als team hard voor elkaar gewerkt en samen werden er mooie kansen gecreëerd. Dit resulteerde in een verdiende 3-4 overwinning
ASVD F4

Sparta (Z) F2 - ASVD F4

Afgelopen zaterdag speelden we onze laatste veldwedstrijd. Ons team bestaat uit 3 2e jaars; Gijs, Maud, Liz en 3 1e jaars; Nathan, Noa, Tess.
Voor de wedstrijd hadden we 2 duidelijke afspraken gemaakt met elkaar; vlot gooien naar elkaar en goed vrijlopen (voor je tegenstander komen, geen verstoppertje spelen!).

Dit werd vanaf minuut 1 al perfect uitgevoerd, na 10 minuten stond het al 5-0. Gelukkig komt er dan een superspeler in bij de tegenpartij waardoor zij ook hun doelpunten kunnen scoren, na het 2e stukje stond het 9-3. Het waren mooie kansen, de bal ging vlot van speler naar speler en de kansen werden rustig afgemaakt!
Het 3e en 4e stukje waren ook erg leuk om naar te kijken, uiteindelijk hebben we 16-6 gewonnen.

Er waren veel ouders mee om te kijken, erg leuk! Bij terugkomst stond Titia al klaar met bloemen, een medaille en hebben we lekker patat gegeten omdat we kampioen zijn geworden! We kijken terug op een erg leuk veldseizoen, op naar de zaal.
ASVD F2

ASVD F2 - Hellas '63 F2

Na een moeilijke start van de wedstrijd, stond het na 10 min 0-2. Deze stand konden we goed ombuigen in het tweede kwart. Dit zorgde voor een ruststand van 5-5. Ook in het derde kwart ging de bal veel over en weer. Door beide ploegen werd hier veel gescoord. Echter wist ASVD F2 aan het langste eind te trekken en werd het 10-8. Een leuke wedstrijd met veel doelpunten van beide teams.
ASVD E3

ELBURG - ASVD E3

Zaterdag heeft de E3 tegen Elburg gespeeld. Het ging om wie wint werd kampioen en helaas hebben wij verloren, maar ze hebben uiteraard hun best gedaan. Het was lastig te verdedigen hoe hun spel ging. Ze gingen langs elkaar heen snijden. Toch hebben ze gestreden tot de laatste minuten. Leuke momenten waren als ze scoren en gingen juichen en het baltempo hoog ging en er een doelpunt uit kwam. Door snel over te spelen en lange “diepe” ballen te gooien. Met elkaar overspelen en uiteindelijk een doelpunt maken met elkaar is erg leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen dan zijn. De uitslag is uiteindelijk 7-10 geworden.

MEER KORTWEG

ASVD S4

Mid-Fryslân | Jansma Burdaard 5 - ASVD 4

Vol enthousiasme reden we naar Grou. We gingen van start met vijf dames en drie heren. Ik hoor je denken: huh? Wij gingen heel genderpositief de wedstrijd in met Rianne als Rico in de basis. Daarnaast hadden we super sub Rodee Voortman op de bank die de laatste prachtige 2 minuut en 9 seconden heeft gespeeld. De eerste tien minuten waren glorieus en kwamen we op 3-3 weer bij na achterstand. Vanaf hier werd het een Grouwe bedoeling. Het ging regenen en we zakten weg naar 7-3 waar we de rust mee ingingen. De koppen gingen wat hangen, maar we kwamen dichterbij. Alhoewel, dichterbij het einde van de wedstrijd dan. We eindigen met een eindstand van 19-3.
ASVD MW1

Emmeloord MW1 - ASVD MW1

Kanonnenvoer
Vandaag naar de ‘andere polder’ was het affiche van de wederom dinsdagavond midweken. De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen de blauwen uit Emmeloord 8-8 geworden waar het lichtte overwicht vergaten te verzilveren.

Binnen de kortste keren stonden we achter en was het zaak het snel te repareren. Met rust was het gat weer gedicht en stonden we slechts 1 doelpunt achter.

Na rust waren het onze eigen vakken welke de korf steeds beter begon te vinden en we telkens een voorsprong pakten. Aan het eind van de wedstrijd maken we het gat en scoren we er lustig op los. Als kanonnenvoer konden we vandaag de wedstrijd over de streep trekken en de punten in de tas stoppen! 14-17
ASVD S3

ASVD S3 - DOS-WK 2

Lieve Korteweg,
vandaag is het zaterdag 15 oktober. Vandaag is het zn dag waarop alles toch anders gaat dan je denkt. Gelukkig was Melanie op tijd, wat blijkt nou? De autosleutel had Mel mee en de sporttas van Robin lag nog achterin de kofferbak in Oosterwolde. Maakt niet uit.

Fuut, de scheidsrechter floot en de wedstrijd begon. Nog even over deze scheidsrechter. Speciale waardering aan Daniel, vriend van Martijn en Stefan die onze wedstrijd kwam fluiten omdat wij geen scheidsrechter hadden, bedankt!!

Korteweg, laten wij het ook kort houden. Onze wedstrijd was zakelijk, langzaam maar het belangrijkste…. de punten bleven gewoon in Dronten en Dos-Wk kon zonder punten naar terug huis. Belangrijker, onze thuiswedstrijd sloten wij af met een drankje en pizza van Mama Mia in ons clubgebouw de Treffer. Volgende week? Uit naar Hengelo!
ASVD S5

ASVD S5 - Sparta 5

Bovenaan
Klokslag half 7 was het tijd voor de return tegen de nummer één in de poule Sparta. De vorige wedstrijd werden we redelijk zoek gespeeld.

Vandaag gaf het gelukkig een ander beeld en konden we vrij lang bijblijven bij de aanstaande kampioen. Met een verdubbeling aan doelpunten voor en gelijk aantal tegen stapten we met een nederlaag van het veld.

Volgende week de laatste wedstrijd op het veld waarna de warme, windvrije zaal op ons wacht. Eindstand 11-18.
ASVD A1

ASVD A1 - Furore A1

ASVD A1 IN DOELPUNTENREGEN NAAR OVERWINNING

Na de inhaal wedstrijd dinsdag was het zaterdag tijd voor de laatste thuiswedstrijd op het veld tegen Furore A1. Deze wedstrijd is er nooit echt 1 geworden. Vanaf 3-2 was het vooral ASVD die doel trof. Met de rust (10-4) was het gat al geslagen.

In de 2e helft bleef de A1 dan ook goed doorgaan met goals maken. Waar het de voorgaande 4 wedstrijden spannend was tot het einde was dat dit weekend allerminst. De 21-9 uitslag was een mooie. Door het gemist van 2 A1 spelers konden er wat B1 spelers hun 'debuut' in de A1 maken. Jesse (B1) wist zijn naam nog 2 keer op de scorelijst in de oudersapp te krijgen.
Volgende week de uitwedstrijd tegen Exakwa A1. Koploper en de te kloppen ploeg in deze poule
ASVD F3

ASVD F3 - ASVD F1

F3 moest in de laatste wedstrijd tegen onze eigen F1 spelen.
Een spannende wedstrijd, waarin beide teams gelijk aan elkaar waren. In de eerste helft scoorde we, waardoor we met rust 1-0 voorstonden. Al snel scoorde de F1 2 keer achter elkaar en stond het 1-2. Maar de F3 geeft niet zomaar op en speelde heel goed door! In het laatste kwart maakte we nog een doelpunt, waardoor we gelijk eindigde: 2-2.

Alle voorgaande wedstrijden waren al gewonnen door de F3, waardoor we na de wedstrijd mochten vieren dat we kampioen waren! We kregen een mooie medaille en gingen lekker patat eten! Een leuke afsluiting van het veldseizoen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ASVD | Q-CAPE

Korfbal club uit Dronten
Code: ASDRO2021

Code ASDRO2021