ASVD 1 – ODIK

9 oktober 20220
ZAT, 8 OKT, 1e KLASSE B
0123456789001234567890
0123456789001234567890

WEDSTRIJD VERSLAG

Gisteren speelde ons eerste een thuiswedstrijd waarin Odik uit Barneveld onze tegenstander was. Na twee nipte nederlagen, van beide 12-10, was er voor het team van Eric Geijtenbeek een mogelijkheid zich voor het thuispubliek te revancheren.

Op een zonnig burgemeester Dekker sportpark in Dronten, waren het Joline, Asmara, Sem, Rik en in het andere vak Petra, Mirthe, Joram en Thijmen welke de beginnende acht vormden voor de Dronter formatie. Met twee kleine nederlagen uit de voorgaande weken hadden de dames en heren een duidelijke missie, om een goed resultaat te bereiken tegen Odik uit Barneveld. Odik zelf had voor aanvang van deze wedstrijd haar eerste wedstrijd verloren, waarna er tweemaal gelijk werd gespeeld en afgelopen week de wedstrijd met één doelpunt verschil werd verloren.

In de eerste minuten van de eerste helft wisten beide teams elkaar goed bij te houden en elkaars aanvallen te verstoren, echter was er na 15 minuten spelen een overwicht ontstaan voor de in het zwart spelende Odik, en stonden de bezoekers reeds met 3-6 voor. Na een aantal goede schoten en vele vrijeballen wisten de bezoekers met het rust signaal nog verder uit te lopen naar 7-11.

Aan het begin van de tweede helft wist ASVD zich terug te knokken en de stand te verkleinen tot twee doelpunten verschil. Het momentum lag aan het begin van deze periode dan ook zeker bij de groenen uit Dronten. In een kort tijdsbestek hierna was het echter Odik welke de korf relatief makkelijk wist te vinden, en met een paar fraaie afstandsschoten tegen, stond ons vlaggenschip halverwege de tweede helft wederom vijf doelpunten achter.

De wissels, waarbij Matthias en Naomi werden ingebracht, konden in de resterende minuten ook het tij niet meer keren, ook het terugkerende grote aantal vrijeballen en strafworpen kwam de snelheid van het spel niet ten goede en wist de flow uit de wedstrijd te halen. In de resterende minuten bleek het dan ook niet mogelijk om het gat te verkleinen en alsnog een overwinning of een gelijkspel behalen. De eindstand betrof bij het laatste fluitsignaal 18-26.

Uit bij Apeldoorn zal er op 15 oktober opnieuw een strijdplan worden gemaakt om de punten mee naar de polder te nemen. Op 22 oktober volgt de eerstvolgende thuiswedstrijd, waarin we zullen aantreden tegen Amacitia, 15:30 op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ASVD | Q-CAPE

Korfbal club uit Dronten
Code: ASDRO2021

Code ASDRO2021