ASVD 1 – DOS WK 1

18 september 20220
ZAT, 17 SEP, 1e KLASSE B
0123456789001234567890
0123456789001234567890

WEDSTRIJD VERSLAG

Na de winst op Noviomagum afgelopen week, was het voor ASVD de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. De Drontenaren hebben in vergelijking met afgelopen seizoen een aantal wijzigingen ondergaan, maar onder de nieuwe trainer Eric Geijtenbeek en zijn assistent Niels van Ravenswaaij wisten ze ze de eerste wedstrijd dit seizoen te winnen. 

Tegen DOK WK uit Enschede was het ASVD dat goed aan de wedstrijd wist te beginnen. Met Joram en Sem welke hun eerste vier schoten wisten om te zetten in vier doelpunten. In de eerste helft was het dan ook steevast de ploeg uit Dronten welke de stand in haar voordeel wist te behouden.

Halverwege de eerste helft betrof de stand 8-6 in het voordeel van de thuisclub. Dit verschil werd in de eerste helft gehandhaafd, waarna er met een mooie 9-6 voorsprong kon worden gerust.

In de rust werd sloeg het weer lichtelijk om en kon er naast de eerste druppels ook een toename in de wind worden waargenomen. De storm welke enkele apps hadden voorspeld bleef gelukkig uit waarna er bij aanvang van de tweede helft het zonnetje zichzelf even liet zien.

Bij de start van de tweede helft werd het snel duidelijk dat de bezoekers uit Enschede beter uit de kleedkamer waren gekomen dan de thuisploeg. Met een aantal goede aanvallen en vooral verre afstandschoten, wisten ze de aansluiting snel te vinden met ons vlaggenschip.

Halverwege de tweede helft wisten ze zelfs de score in hun voordeel om te zetten, waardoor er met nog een kwartier te spelen was een achterstand was ontstaan van 11 tegen 12. De ploeg uit Dronten was de gehele wedstrijd nog niet aan de verkeerde kant van de score geweest maar keek nu dus aan tegen een achterstand.

Tegen het einde van de wedstrijd was het zaak om bij te blijven bij de gasten en het nemen van de juiste kansen. Waar DOS WK op een voorsprong kwam van twee verschil was het Asmara die, met twee belangrijke doelpunten, ASVD weer in het spoor wist te brengen.

Helaas was het DOS WK, dat mede door goede wissels, en het blijvend scoren, het voordeel bleef behouden. Helaas betekende dat ook dat ASVD haar eerste thuis wedstrijd niet om wist te zetten in een overwinning. Eindstand 16-18.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ASVD | Q-CAPE

Korfbal club uit Dronten
https://asvdkorfbal.nl/wp-content/uploads/2022/11/vomar.png

Twitter feed is not available at the moment.