De Stentor heeft het over een tegenvaller voor ASVD | PV Systems. En het is een feit dat de Drontenaren nu stevig op de laatste plaats staan.
Maar we kunnen ook waarnemen dat het team op haar tenen loopt in de overgangsklasse. Door de leegloop van vorig seizoen zien we dat het huidige team te veel op haar tenen moet lopen om aan de eisen van de overgangsklasse te kunnen voldoen.

Rixt Oosterga deed het weer prima als younster! Liesbeth Steller Fotografie.

Daardoor is er sprake van overbelasting en kan men lang niet altijd op volle oorlogssterkte optreden. Dus was de nederlaag een tegenvaller? Het is al knap dat dit team in deze competitie twee wedstrijden heeft weten te winnen!
Maar goed, zolang er kans is om te handhaven ga je er natuurlijk wel voor. En dat was ook tegen Amicitia het geval. De Drontense formatie van gelegenheid coach Vincent van der Slot startte prima. Van der Slot hierover: “Ons tactisch plannetje werd gedisciplineerd uitgevoerd. We vonden de juiste plek en moment voor de eerste kans. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we daar meer moeite mee. Dat kwam omdat we niet meer onder de druk van Amcitia uit konden komen”.

Arjen Kamer legt aan voor een strafworp. Liesbeth Steller Fotografie

ASVD | PV Systems kwam in de beginfase op een 6-3 voorsprong. Na deze fase lukte het niet om de voorsprong verder uit te bouwen. Hierdoor kwam Amicitia terug naar 10-10 en wisten de Vriezeveners zelfs met een 10-11 voorsprong te rusten.
In de tweede helft lag het initiatief bij Amicitia. Tot 10 minuten voor tijd bleven de groen-witten aan het vinkentouw met twee en soms drie doelpunten achterstand.

Sem Oosterom zoekt de bal. Liesbeth Steller Fotografie

In de slotfase was ASVD | PV Systems moegestreden en was het Amicitia collectief te sterk. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 20-28 einstand op het scorebord.Volgende week volgt een loodzware opgave tegen het al bijna kampioen zijnde Unitas.
Voor ASVD | PV Systems scoorden in deze wedstrijd: Arjen Kamer en Sem Oosterom 4x, Petra Leijten en Cornée IJssennagger 3x, Joram Oosterom en Jesse Postma 2x, Jitte Leendertse en Marscha van der Hoop 1x.

Petra Leijten was eigenlijk geblesseerd, maar de plicht riep! Liesbeth Steller Fotografie

(Wegens technische problemen kwam dit verslag verlaat tot u).