ASVD|PV Systems verliest derby van Wit-Blauw

By 19 januari 2020 No Comments

Na vorige week goede zaken te hebben gedaan in de thuiswedstrijd tegen OWK stond vandaag de wedstrijd tegen onze buren uit Kampen op het programma.
Winst voor ASVD zou een puntenverschil van vier opleveren met Amicitia en Wit-Blauw.
Helaas wist Dronten niet langszij te komen en werd er in een niet doelpuntrijke wedstrijd met 15-19 verloren. Gelukkig wist het tweede van ASVD|PV Systems wel verdiend van Wit-Blauw te winnen met 22-19. Een prestatie om tevreden over te zijn, mooi om terug te zien dat de potentie zichtbaar is.
Deze week werd bekend dat Selwin Edzes het komende seizoen gaat afmaken als hoofdtrainer van ASVD|PV Systems. Hierin ontvangt hij bij de trainingen ondersteuning van de ervaren Vincent van der Slot.
ASVD|PV Systems keek de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Het team wist maar lastig tot scoren te komen. 15 doelpunten is veel te weinig in de overgangsklasse. De tegenstander was aanvallend niet eens zo sterk maar ASVD|PV Systems kon zelf geen scorend vermogen brengen. Hierdoor werd er gerust met een achterstand van vier doelpunten verschil: 7-11.
Direct na rust kon Wit-Blauw gelijk met twee doelpunten uitlopen naar zes verschil.
Echter wist ASVD veerkracht te tonen door halverwege de tweede helft toch bijna gelijk te komen, mede door het doorwisselen van spelers aan de herenkant. Dit maakte het voor het publiek toch nog even spannend. Echter stond er maar voor korte tijd een stand van één verschil op het scorebord. Wit-Blauw kon uitlopen en de wedstrijd werd de laatste paar minuten simpel uitgespeeld.
Coach Selwin Edzes over de wedstrijd: “We wisten dat we als groep dezelfde energie en beleving moesten leveren als tegen OWK om ook Wit-Blauw te verslaan. Helaas wisten we dit niet te brengen in deze belangrijke wedstrijd om onszelf weg te houden van de onderste twee plekken. Wel vind ik het knap dat je van zes doelpunten achterstand nog terugkomt naar één verschil. Dit betekent dat de groep in staat is om een wedstrijd om te kunnen buigen en deze potentie nemen we mee naar het vervolg van de competitie.“
Volgende week: Dos (W) 1 – ASVD|PV Systems 1. Aanvang: 17.25.
Voor ASVD|PV Systems scoorden: Cornée IJssennagger 5x, Sem Oosterom, Jesse Postma en Rodee Voortman 2x, Petra Leijten, Jitte Leendertse, Arjen Kamer en Joram Oostrerom 1x.