Nieuws

ASVD|PV Systems wint cruciaal duel in strijd om kampioenschap.

By 9 maart 2019 No Comments

ASVD|PV Systems heeft de kraker tegen KIOS uit Ruinerwold gewonnen. In een duel tussen de nummers een en twee van de competitie trok ASVD|PV Systems aan het langste eind en kan zich hiermee op gaan maken voor de kampioenswedstrijd van volgende week. 

Voor de wedstrijd tussen ASVD|PV Systems en KIOS werd de wedstrijd van het tweede tegen ODIK 3 gespeeld. Een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het tweede boekte hierbij een knappe 13-10 overwinning. Het heeft hiermee handhaving weer in eigen hand. 

De belangen van de wedstrijd tussen ASVD|PV Systems en KIOS waren vooraf duidelijk. KIOS had een achterstand van twee punten op ASVD|PV Systems. Bij winst van ASVD|PV Systems was het kampioenschap binnen handbereik. Bij verlies zou KIOS weer op gelijke hoogte komen en zou de strijd om het kampioenschap weer helemaal open liggen. 

ASVD|PV Systems startte sterk aan de wedstrijd en schoot uit de startblokken. De ploeg kwam snel op een 3-1 voorsprong en nam direct het initiatief in de wedstrijd. Aan de hand van een uitblinkende en loepzuivere Wouter Neutel wordt de voorsprong verder uitgebouwd naar 14-8. ASVD|PV Systems heeft in de eerste helft het betere van het spel en de rust wordt bereikt met een 16-10 tussenstand. 

De tweede helft startte met enige vertraging als gevolg van de muziek die uit de speakers knalt en het oorverdovende applaus waarmee de spelers de kleedkamers opzoeken. KIOS bleek duidelijk het beste met deze vertraging om te zijn gegaan en kwam terug tot 16-12. Aan de hand van twee doelpunten van Cornée Ijssennagger wordt de voorsprong weer uitgebreid naar 19-13. Hierna worden de aanvallen echter moeizamer bij ASVD|PV Systems en KIOS kruipt langzaam dichterbij. Op 24-24 komen zij voor het eerst op gelijke hoogte waarna het publiek goed gaat zitten voor de zeer spannende slotfase van deze wedstrijd. Het is in deze fase weer Wouter Neutel die met vier doelpunten ASVD|PV Systems aan de goede kant van de score houdt. Op 28-27 wordt door Petra Leijten de wedstrijd in het slot gegooid. De wedstrijd eindigt in een 30-27 overwinning voor ASVD|PV Systems. 

Wilbert Leendertse is trots op zijn ploeg. “De ploeg toont veerkracht in deze wedstrijd. Na een goede eerste helft komt KIOS sterk terug. Wij weten ons goed te herpakken en de winst eruit te slepen. We hebben in de breedte een sterke ploeg waarbij wij als collectief zeer sterk zijn.”

Volgende week speelt ASVD|PV Systems de kampioenswedstrijd tegen ZKC ‘19. Bij winst is het vlaggenschip kampioen. Aanvang van de wedstrijd is 17.35 uur in Sporthallen ‘t Dok. 

Scores: Wouter Neutel 12, Lejon Bruinekreeft 4, Rodee Voortman, Marscha van der Hoop en Cornée Ijssennagger 3, Lieke Beckerman 2, Robin ter Woord, Jitte Leendertse en Petra Leijten allen 1.