ASVD | PV Systems wint voor de tiende maal op rij!

By 17 februari 2019 No Comments

Ook in de tiende wedstrijd is het ASVD | PV Systems gelukt om de volle buit binnen te halen. Tegenstander Apeldoorn was niet bij machte om het de Drontenaren lastig te maken: 19-30.

Vorige week tegen Dindoa lagen er wat spelers “aan de ketting” maar tegen Apeldoorn kwam het gevaar weer van alle kanten. Alle basisspelers kwamen tot scoren en dat is een kwaliteit. Hoofdtrainer Wilbert Leendertse hierover: “We willen in hoog tempo aanvallen. De bal moet snel gaan en de passes zuiver. Dat gaat natuurlijk niet altijd goed. Maar vaak wel en dan is het genieten hoe de combinaties verlopen en is het mooi om te zien dat iedereen dan in staat is om kansen te creëeren en daaruit ook te scoren”.

In de beginfase zorgde de vechtlust van Apeldoorn ervoor dat  ASVD | PV Systems niet in haar spel kwam. Een paar keer verspeelde de groen-witte formatie een voorsprong van vijf doelpunten. Steeds weer kwamen de Apeldoorners terug tot twee doelpunten achter. En ze hadden zicht op meer als ze niet opgelegde kansen als strafworpen onbenut lieten. De teams zochten de kleedkamer op bij een 10-15 ruststand.

De tweede helft had niet veel meer om het lijf. ASVD | PV Systems breidde de voorsprong gestaag verder uit. Met daar bij tijd en wijle fantastische  combinaties. Verdedigend onderschepte de ongeslagen ploeg veel ballen. Er werd dan ook veel risico genomen. Bij Apeldoorn liepen een paar sterke aanvallende dames maar het was opmerkelijk dat zij de vele doorloopballen niet konden verzilveren. De eindstand werd 19-30.

De komende twee weekeinden is ASVD | PV Systems vrij. En dan is 9 maart in Dronten de topper tegen KIOS uit Ruinerwold! De polderploeg verdedigt dan twee punten voorsprong.

In de wedstrijd tegen Apeldoorn scoorden: Lejon Bruinekreeft 8x, Rodee Voortman 5x, Marscha van der Hoop, Kim Zwiers en Robin ter Woord 3x, Jitte Leendertse, Arjen Kamer, Wouter Neutel en Cornee IJssennagger 2x.