ASVD|PV Systems op missie

By 10 februari 2019 No Comments

Zaterdag 9 februari, eindelijk weer een thuiswedstrijd voor ASVD|PV Systems. En wat voor een! Het publiek kreeg een spannende pot voorgeschoteld. ASVD|PV Systems scoorde lang niet zo gemakkelijk als in haar voorgaande wedstrijden waardoor het team uiteindelijk met slechts een puntje verschil wist te winnen. Nu zijn er inmiddels negen wedstrijden gespeeld en met het vizier op de eerste plek gericht is het zaak om geen misstap te begaan. ASVD|PV Systems startte scherp en wist na een gelijke stand van 3-3 steeds op voorsprong te komen, deze liep zelfs op naar een verschil van zes doelpunten (16-10). Er werd gerust bij een stand van 17-13. In de tweede helft lukte het ASVD|PV Systems niet om die voorsprong uit te breiden. Dindoa wist aan te haken, kwam een aantal keer gelijk en ASVD|PV Systems keek zelfs even tegen een achterstand aan; 21-22. Toen brak de spannende slotfase aan. Het vak dat op dat moment in de aanval stond kwam zeer lange tijd niet tot scoren. Wel kon er een strafworp worden benut in de laatste minuten. Aangezien de resterende tijd op de klok nog aanzienlijk was, was er voor het verdedigingsvak opperste concentratie nodig om niet de gelijkmaker tegen te krijgen. Hierin slaagde de ploeg waardoor er uiteindelijk gewonnen werd met 24 tegen 23. Coach Wilbert Leendertse over de wedstrijd: “Dit was de eerste wedstrijd waarin we in de slotfase onder druk stonden. We moesten dus karakter tonen als ploeg en konden dat goed opbrengen. Ondanks het terugvallen van de scores raakten we niet in paniek en speelden het slot volwassen uit. Knap als je gewend bent om makkelijk tot scoren te komen.”

Dindoa wist het ASVD|PV Systems knap lastig te maken maar de punten zijn toch voor het team uit Dronten. ASVD|PV Systems staat dus nog steeds bovenaan de ranglijst. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Apeldoorn, een nieuwe uitdaging! Aanvang om 18:00 in sporthal Zuiderpark.

Voor ASVD|PV Systems scoorden: Arjen Kamer en Wouter Neutel 5x, Marscha van der Hoop, Kim Zwiers, Lejon Bruijnekreeft en Rodee Voortman 3x en Cornée Ijssenagger 2x.