ASVD| PV Systems zet zegereeks voort

By 4 februari 2019 No Comments

ASVD|PV Systems heeft haar ongeslagen status in de eerste klasse weten te behouden. In de eerste return van deze competitie werd Apollo met ruime cijfers verslagen. De eindstand in Heerhugowaard was 27-41.

Waar ASVD| PV Systems volop in de strijd is voor het kampioenschap, is Apollo de nog puntloze hekkensluiter. De thuiswedstrijd tegen Apollo werd ruim gewonnen met 32-19. Al met al een wedstrijd die door ASVD| PV Systems gewonnen moest worden.

In de eerste fase van de eerste helft werd echter door Apollo goed tegenstand geboden aan het vlaggenschip. De wedstrijd ging gelijk op en halverwege de eerste helft stond dan ook een stand van 8-9 op het scorebord. In het verdere verloop van deze eerste helft bleek ASVD|PV Systems echter zuiverder in de afronding en wist het weg te lopen bij de ploeg uit Heerhugowaard. ASVD|PV Systems schoot met scherp in deze fase van de wedstrijd en dit leidde er ook toe dat de ploeg 22 doelpunten wist te maken in de eerste helft. De ploegen gingen rusten met een 13-22 ruststand.

In de tweede helft gaat ASVD|PV Systems door waar het mee geëindigd was in de eerste helft. Apollo blijft echter ook mee scoren, waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd wordt tussen de twee ploegen. De echte spanning komt echter niet meer terug in de wedstrijd. ASVD| PV Systems weet Apollo ruim op achterstand te houden. De wedstrijd eindigt in een 27-41 overwinning voor ASVD| PV Systems.

Wilbert Leendertse was na afloop van de wedstrijd tevreden. “Het is belangrijk om iedere wedstrijd de juiste focus te hebben ook tegen de lager geklasseerde ploegen. Ook nu lieten we zien dit te kunnen. Een hecht collectief met scorend vermogen over alle schijven zorgde voor een groot aantal doelpunten.”

Door de overwinning komt ASVD| PV Systems op 16 punten uit 8 wedstrijden. Naaste belager KIOS wint echter ook al haar wedstrijden en bezit momenteel de tweede plaats met 14 punten. De strijd om het kampioenschap ligt daarom nog helemaal open. Volgende week speelt ASVD| PV Systems de lastige thuiswedstrijd tegen Dindoa. Een ploeg waar ASVD| PV Systems het altijd lastig tegen heeft. Aanvang van de wedstrijd is 18.35 in sporthallen ’t Dok.

Scores: Lejon Bruinekreeft 14, Rodee Voortman 8, Kim Zwiers, Wouter Neutel  en Lieke Beckerman 3, Jitte Leendertse, Arjen Kamer, Robin ter Woord en Cornée Ijssennagger 2, Marscha van der Hoop 1.