ASVD | PV Systems schrijft weer een overwinning bij.

By 27 januari 2019 No Comments

ASVD | PV Systems wist ook de zevende wedstrijd van de competitie te winnen. Wez Handig uit Rottevalle bleef tot 6-6 bij en daarna was het groen-wit wat de klok sloeg. Het eindigde bij 21-32.
Halverwege de competitie leidt ASVD | PV Systems met 14 punten uit zeven wedstrijden. Daarmee zijn de Drontenaren favoriet voor de titel, maar men is er nog bij lange na niet. KIOS uit Ruinerwold heeft slechts twee punten minder en wint al haar wedstrijden soeverein. De formatie van Wilbert Leendertse kan zich dus geen verslapping veroorloven: “Vandaag ging het bij vlagen uitstekend. Vloeiende aanvallen met veel bewegende rebounds werden bekroond met scores. Ik zat vandaag niet alleen als coach op de bank maar ook als liefhebber” aldus hoofdtrainer Wilbert Leendertse. Aan hem de taak zijn team op scherp te houden om zodoende KIOS van het lijf te houden.
In eerste instantie leek ASVD | PV Systems vanaf het beginsignaal het heft in handen te nemen. Al snel stond er een 1-4 op het scorebord. Maar Wez Handig dat wel veel invallers kende, knokte zich terug tot 6-6. Daarna werd het verschil duidelijk. Lange Drontense aanvallen leidden tot doelpunten en bij 10-14 werd de rust bereikt. De tweede helft had het niveau van een geslaagde demonstratiewedstrijd. Wez Handig besefte dat een goed resultaat er niet in zat, maar brak het korfbal niet af en bleef met open vizier strijden. En dat is zeker een compliment waard voor de ploeg uit Rottevalle dat haar thuiswedstrijden altijd speelt in Houtigehage. En omdat het tempo hoog bleef kon ASVD | PV Systems vanuit het collectief prachtige aanvallen opzetten die hun weerga niet kenden. Het schotpercentage was niet eens zo hoog, maar door de “vliegende” rebounds kon men steeds herhalen. En zo genoot het Friese publiek van twee teams die op tempo speelden. En daar waar ASVD | PV Systems vanuit de combinatie mooie dingen liet zien deed Wed Handig dat met individuele hoogstandjes. Het doelpuntrijke duel werd afgesloten bij een 21-32 stand.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd voor de groen witte formatie. Apollo in Heerhugowaard is de tegenstander.

In de wedstrijd tegen Wez Handig scoorden: Rodee Voortman 8x, Cornée IJssennagger 6x, Kim,Zwiers en Wouter Neutel 4x, Lejon Bruinekreeft 3x, Marscha van der Hoop, Lieke Beckerman en Arjen Kamer 2x en Jitte Leendertse 1x.