Nieuws

ASVD|PV Systems wint eenvoudig van ZKC’19

By 13 januari 2019 No Comments

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar stond de wedstrijd tegen het uit het Drentse Zuidwolde afkomstige ZKC’19 op het programma. Deze ploeg had tot op heden nog geen punt weten te bemachtigen en stond daarom samen met het eveneens puntloze Apollo op de laatste plaats in de competitie. De selectie had in het nieuwe jaar al geoefend tegen Spirit uit Voorthuizen en hier dus het nodige vertrouwen getankt. Natuurlijk zaak voor de ploeg om de reeks van gewonnen wedstrijden voort te zetten.
Toen om 19:30 de scheidsrechter de wedstrijd had gestart bleek al snel dat de doelstellingen van beide ploegen sterk uit elkaar lagen. Daar waar ASVD|PV Systems voor de bovenste plaats wil strijden, lijkt het voor ZKC’19 zaak om dit seizoen voor lijfsbehoud in de eerste klasse te gaan. ASVD|PV Systems pakte al gauw een 0-3 voorsprong en vervolgens haperde de score aan beide kanten en stond er voor langere tijd een 4-6 stand op het scorebord. Ondanks dat ASVD|PV Systems niet helemaal in haar ritme kwam, was de ploeg toch in staat om voor rust nog even aan te zetten. ZKC’19 leed in deze periode onnodig veel balverlies en hielp hierbij ASVD|PV Systems dat uit wist te lopen naar een 5-12 ruststand.
Gedurende de tweede helft kregen de supporters eenzelfde soort wedstrijd voorgeschoteld, waarbij ZKC’19 bleef achterverdedigen om het tempo uit het spel van ASVD|PV Systems te halen. Dit zorgde er weliswaar voor dat ASVD|PV Systems geen lekkere wedstrijd speelde, maar het bleek lang niet genoeg om het team van scoren te weerhouden. Uiteindelijk bood ZKC’19, dat slechts 9 keer wist te scoren, geen tegenstand en speelde ASVD|PV Systems de wedstrijd gedecideerd uit. Geconcludeerd kan worden dat de wedstrijd weinig enerverend was, maar dat ASVD|PV Systems de punten mee naar Dronten heeft genomen.
Volgende week staat er eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma en mag het vlaggenschip om 18:45 aantreden tegen Phoenix uit Zoetermeer. Tot dan!

Voor ASVD|PV Systems scoorden de volgende spelers: Wouter Neutel 6x, Cornée IJssennagger, Lejon Bruinekreeft en Rodee Voortman 4x, Jitte Leendertse 3x, Robin ter Woord, Lieke Beckerman en Petra Leijten allen 1x.

Loading