ASVD | PV Systems wint kraker in Ruinerwold!

By 16 december 2018 No Comments

Zo voelt deze overwinning! Liesbeth Steller Fotografie

Zaterdag stonden de twee ongeslagen teams Kios en ASVD | PV Systems tegen over elkaar in Ruinerwold. Het waren de  Drontenaren die door een sterke tweede helft met een 26-34 overwinning aan het langste eind trokken. Met acht uit vier gaat ASVD | PV Systems als koploper de winterstop in.

Lejon Bruinekreeft geeft in pass in volle beweging! Liesbeth Steller Fotografie

Hoofdtrainer Wilbert Leendertse was bijzonder tevreden: “In de volle breedte hebben we deze prestatie geleverd”. Hij doelt daarmee op het acht keer wisselen dat hij maximaal heeft benut. Cornee IJssennagger kwam er in voor de snelheid en Lieke Beckerman verleende dit keer assistentie in de verdediging.
De eerste helft zag hij wel dat het eerste aanvalsvak moeilijk tot scoren kwam.  Het leidde in die loop van de eerste helft zelfs tot een 10-7 achterstand. Via de makkelijk scorende Marscha van der Hoop, Rodee Voortman en Wouter Neutel werd de stand naar 11-11 gelijk getrokken. Na weer om en om gescoord te hebben rolde er een 14-14 ruststand uit de bus.

Tja Wilbert, het was spannend! Liesbeth Steller Fotografie

Al snel in de tweede helft werd duidelijk dat de groen-witte brigade het verschil zou gaan maken. Bij 16-16 plaatsten Kim Zwiers en Robin ter Woord het eerste tussensprintje. De Drontense trainer zag iets moois groeien: “Achteraf is makkelijk praten maar ik zag een team met zelfvertrouwen en dat onderling scherp naar elkaar toe was. Dat in combinatie met in deze fase allemaal scorende spelers vond ik mooi om te zien”.

Wouter Neutel weer aanwezig als altijd! Liesbeth Steller Fotografie

Toen ook Jitte Leendertse, Arjen Kamer en Lejon Bruinekreeft op belangrijke momenten scoorden was het gedaan met de tegenstand van Kios. De laatste tien minuten gingen ze er bij de Drontenaren wel erg makkelijk in waardoor de 26-34 eindstand een tikje geflatteerd was.

Arjen Kamer was met vier doelpunten lekker op dreef/ Liesbeth Steller Fotografie

De weg naar een toppositie is nog lang maar de acht punten uit vier wedstrijden is natuurlijk een prima start! De ploeg kan nu even genieten van de feestdagen. Op 5 januari wordt er geoefend tegen Spirtit in Voorthuizen en op 12 januari wordt de kompetitie hervat met een uitwedstrijd tegenZKC in Zuidwolde. Die wedstrijd begint om 19.30 uur.
In de wedstrijd tegen Kios scoorden: Rodee Voortman 7x, Wouter Neutel, Robin ter Woord en Lejon Bruinekreeft 5x, Marscha van der Hoop en Arjen Kamer 4x, Kim Zwiers en Jitte Leendertse 2x.

Rodee Voortman legt aan voor een vrije bal. Liesbeth Steller Fotografie