Vertrouwenspersonen ASVD korfbal

By 30 november 2018 No Comments

Henk Vegter is vertrouwenspersoon bij ASVD korfbal

Wij zijn Cathelijne en Henk, vertrouwenspersonen van ASVD korfbal. In dit stukje zullen we vertellen wat we als vertrouwenspersonen voor de korfbal en zeker ook voor jou kunnen betekenen. Aan het einde vertellen we in het kort wie wij zijn.
Als vertrouwenspersonen zijn wij vooral een luisterend oor voor iedereen binnen de vereniging die iets meemaakt waar hij of zij zich niet prettig bij voelt. Dat hoeft niet persé iets ernstigs te zijn. Wat voor de één een grapje is, kan voor de ander onprettig zijn.
Het kan zijn dat je je onzeker voelt. Weet je als trainer of begeleider wat je wel en wat je niet mag doen? Wil je graag dat er eens iemand meekijkt met hoe je bent tijdens trainingen of wedstrijden? Ook hiervoor kan je bij de vertrouwenspersonen terecht.
Zo zijn er natuurlijk talloze voorbeelden te benoemen. Het belangrijkste is dat ieder lid van ASVD-Korfbal bij ons terecht kan. We zullen altijd luisteren en zo mogelijk adviseren en meedenken. Naar het bestuur toe doen wij verslag zonder namen van betrokkenen te noemen. Is er iets aan de hand waarbij strafrechtelijke stappen moeten worden gezet, zullen wij anderen inschakelen om deze stappen te zetten.
Aan het begin van het seizoen komen wij graag een keer bij een training kijken, zodat iedereen weet welke gezichten er bij de vertrouwenspersonen horen.
Henk is getrouwd met Nicole en vader van Rianne en Elise. In het dagelijks leven ben ik leraar wiskunde in het voortgezet speciaal onderwijs. Naast leraar ben ik in het verleden ook zorgcoördinator geweest op een vmbo school en ook ben ik vertrouwenspersoon op die school geweest. Ik vind het belangrijk dat er naar je geluisterd wordt als je je zorgen maakt. In dat geval wil ik er graag voor je zijn.
Cathelijne heeft inmiddels te kennen gegeven te gaan stoppen als vertrouwenspersoon. Belangstellenden voor deze functie kunnen contact opnemen met Henk Vegter via vertrouwenspersoon@asvdkorfbal.nl of met het bestuur via secretaris@asvdkorfbal.nl.
Deze 2e vertrouwenspersoon moet een vrouw zijn.