Vorige week al werd ASVD E4 gehuldigd. Afgelopen woensdag wist Midweek 1 na een moeizaam gelijkspel tegen MIA Midweek 2 het kampioenschap binnen te halen door een afstandsschot van Carel-Jacob. Meer over het kampioenschap van Midweek in hun jaarverslag.

De eerste, toch nog onverwachte, kampioen die gehuldigd werd door voorzitter Jan Bernaards was de E3. De E3 wonmet 6-4 van Exakwa E3 en hoorde daarna dat Oranje Zwart E2 met 9-8 had gewonnen van concurrent Sparta Zwolle E4. Hierdoor eindigde ASVD E3 gelijk met Sparta Zwolle E4 en zijn beide ploegen kampioen. Snel werden de medailles gehaald en werd er door Melanie en Alice patat gebakken. Gefeliciteerd Jesse, Liona, Lisa, Nathan, Serah en Tess en natuurlijk de coaches Mirthe en Willemieke.

Direct daarna werd de D1 gehuldigd door voorzitter Jan Bernaards. Na een degelijke 14-3 overwinning op de nummer laatst Oranje Zwart D2 waren er medailles voor Cas, Fiene, Isa, Jasmijn , Levi, Loreen, Luuk, Kathy, Perre en Ruben. Daarnaast natuurlijk bloemen voor de trainers Amber, Jacco en Tessa. En natuurlijk lekker patat eten in de Treffer.

Daarna liet B1 zien waarom ze al kampioen zijn en volgende week naar het NK in Zeewolde gaan. Na een wat moeizame eerste helft werd er met 17-5 van een moegestreden Sparta Zwolle B1 gewonnen. Daarna werden ook hier de medailles uitgedeeld. Gefeliciteerd Amber, Annelique, Brent, David, Hannah, Iris, Jelle, Jesse, Luuk, Maarte, Merle en Renate. En ook weer de bloemen voor de trainers Jorn en Thijmen. De patat werd op het veld opgegeten, A1 had de reserves en supporters hard nodig.

Na een lange korfbalmiddag kwam ASVD 4, toen de BBQ al een tijdje bezig was, ook terug uit Wezep voor de huldiging. Na het verlies van Rood-Wit vorige week bij Sparta was ASVD al verzekerd van het kampioenschap. Rood-Wit kon bij winst nog op gelijke hoogte komen, maar dat liet ASVD 4 niet gebeuren Met een 10-12 overwinning gingen ze terug naar Dronten. Bloemen en felicitaties voor Dion, Hilde, Jesse, Jorren, Leonie, Maaike, Marjon, Nicole, Niek, Rianne, Ruan, Sophie, Stephan, Tim en de trainers en coach Joram, Henk en Rodee.

Bijna einde van het korfbalseizoen 2021-2022.
Zaterdag 25 juni gaat ASVD B1 naar het NK in Zeewolde. Om 11:00 uur is de 1e wedstrijd tegen KOAG B1.
’s Middags om 15:30 uur speelt ASVD | PV Systems 1 een beslissingswedstrijd in Nijeveen tegen
NKC ’51 1. De winnaar van deze wedstrijd speelt ook volgend seizoen in de overgangsklasse.

Op het ASVD-veld is er ’s ochtends de schutterstrofee en om 13:00 uur een inhaalwedstrijd van ASVD A2.