Notice: WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/vhosts/asvdkorfbal.nl/httpdocs/2018/wp-includes/functions.php on line 5775

Op 30 april ging ASVD | PV Systems weer aan de slag met de zwerfvuilactie. Deze actie is nodig om in aanmerking te komen voor uitkering van de “OPA-gelden” van de gemeente Dronten. In vroeger tijden werd hiervoor Oud Papier opgehaald (OPA staat voor Oud Papier Actie). Later werd dit vervangen door het rondbrengen van de Milieukalenders en de zakken voor de afvoer van plasticafval. Nu ook dat niet meer nodig is, (de milieukalender is inmiddels digitaal en de zakken kun je afhalen in supermarkt, bibliotheek of gemeentehuis) moesten er andere activiteiten bedacht worden. Deze keer was dat zwerfvuil opruimen, waarschijnlijk voor het laatst. De “OPA-gelden” worden de komende 5 jaar afgebouwd en komen daarna jammer genoeg te vervallen.

De teams S3, S4, A2, B1, B2 en C1 waren gevraagd om allen 4 personen af te vaardigen naar de Landing. Vanwege de meivakantie was dit voor sommige teams nog best (te) lastig. Gelukkig waren er ook wat extra personen gekomen ter vervanging, waarvoor dank. Uiteindelijk gingen er (helaas in de regen) toch 4 groepen van ca. 5-6 personen in hun deel van Dronten-Zuid aan de slag. Na dik 1,5 uur waren de zakken gevuld. Helaas voor de werkers viel de hoeveelheid zwerfvuil mee. Aan de andere kant een goed teken, dat de hoeveelheid zwerfvuil afneemt. Kees Leendertse organiseerde andermaal de actie, verzorgde de aan- en afvoer van de benodigde spullen en voerde de gevulde vuilniszakken af. Voor zijn inzet voor de OPA-acties en opvolgers daarvan in de afgelopen decennia, kreeg hij een bos bloemen.

Bedankt aan de mensen die waren komen helpen. Martijn, Hilde, Brent, Finn, Aiden en Cailen, Ruan, Rikkert-Jan, Elise, Rosalie, Marijn, Thijmen, Alex, Merle, Annelique en Renate, Leonie, Rianne, Isa, Isa en Bente.
Na afloop van de “taakstraf” was er voor alle werkers een bekertje drinken en een (deze keer niet zelfgebakken) plak cake.

 

Namens het bestuur, Titia Elema