Op 26 februari 2022 is het dan eindelijk zover. Een thuiswedstrijd in de zaal mét publiek voor het vlaggenschip van ASVD | PV Systems. En niet zomaar een thuiswedstrijd, je zou het misschien zelfs wel een heuse kraker kunnen noemen. Na een zinderende wedstrijd van het 2e tegen Hoogkerk (21-17 winst) trad ASVD | PV Systems aan tegen misschien wel de grootste concurrent uit de poule.

Jesse Postma toornt hoog boven de anderen uit. (Foto Jenna Spelten)

Hoogkerk kwam met een supporters bus deze kant op, waardoor ons eigen Dokside samen met die supporters een geweldige sfeer kon neerzetten voor deze heerlijke wedstrijd. Joram Oosterom opent scherp met de 1-0 van afstand, daarna krijgt ASVD | PV Systems het echter lastig. Hoogkerk komt op 1-1 en al heel snel op 1-3. De tegenstander speelt op de man en wil spelers van ASVD | PV Systems uit de tent lokken, dit had effect. Maar ook op Hoogkerk zelf, al vroeg in de eerste helft gaat een van hun spelers over de schreef en wordt hij op de bon geslingerd. Een gele kaart, en niet zonder gevolgen. Het spelbeeld blijft dan op en neer golven. Om de beurt scoren beide ploegen en zo houden ze elkaar in evenwicht. ASVD | PV Systems haalt helaas haar gebruikelijke rendement niet en scoort weinig. Het staat dan 9-10 met nog enkele seconden op de klok. Een beter moment voor een morele opsteker kon zich eigenlijk niet voordoen. Sanne Klappe zet ASVD | PV Systems dan weer op gelijke hoogte in de buzzer. Beide ploegen gaan de kleedkamer in wetende dat het nog een boeiende tweede helft zou gaan worden.

Een doorloper van Joram Oosterom. Foto Jenna Spelten.

Hoogkerk ging nog wel eens over de schreef. Het zorgde voor de scheidsrechter voor extra administratie. Foto Jenna Spelten.

De tweede helft start identiek aan de eerste, ASVD | PV Systems opent de score snel en Hoogkerk countert gelijk. Het spel blijft op en neer gaan, de aanvoerder van de Noorderlingen is niet af te stoppen voor Joram Oosterom en dan mag Thijmen Sipkens zijn opwachting gaan maken. Hij komt tegelijkertijd met Rodee Voortman, al jarenlang een vaste waarde in ASVD | PV Systems  1 maar door lang blessure leed niet in actie gekomen, in het veld. Eindelijk maakt zij dan weer haar opwachting in het eerste. En op een moment waar haar kwaliteiten uiterst welkom zijn. ASVD | PV Systems zit nog altijd niet in de wedstrijd en het is een klein mirakel dat Hoogkerk nog niet is uitgelopen. Met nog slechts enkele minuten op de klok staat ASVD | PV Systems dan op een 19-18 voorsprong. Hoogkerk komt dan door een goed schot weer op gelijke hoogte, Wanneer ASVD | PV Systems weer denkt aan overnemen wordt er weer een spijkerharde overtreding gemaakt. Dit resulteert in een tweede gele kaart, de rode wordt dan gepresenteerd. Waar deze kaart met veel gejuich werd ontvangen door het ASVD | PV Systems publiek zou hij een nare nasmaak gaan krijgen. De invaller van Hoogkerk schiet onder hoge druk de 19-20 binnen. Met nog twee aanvallen weet ASVD | PV Systems dit niet meer te repareren. ASVD | PV Systems verliest in een spannende en sensatievolle wedstrijd van Hoogkerk.

Hoofdtrainer Brenda Voortman zei na afloop: “Het plan van Hoogkerk was uiterst effectief, wij hadden daar niet voldoende antwoord op. We waren wat onrustig en hebben daarin niet juist gehandeld. Jammer, maar een zinderende wedstrijd was het wel, waarbij we allemaal weer konden genieten van de sfeer in een volle sporthal.”

Hangend in de lucht probeert Jacco Boonstra te scoren. Foto Jenna Spelten.

Volgende week speelt ASVD | PV Systems weer een thuiswedstrijd. De Drontenaren treden dan aan tegen Oerterp/VKC. Aanvang: 18:50.

In deze wedstrijd scoorden voor de Drontenaren: Sem Oosterom 4x, Jesse Postma en Jacco Boonstra 3x, Asmara Meinen, Rixt Oosterga en Joram Oosterom 2x, Jitte Leendertse, Sanne Klappe en Thijmen Sipkens 1x.