ASVD I PV Systems begint uitstekend aan de nieuwe, korte competitie

By 6 februari 2022 No Comments

Op 5 februari trad ASVD | PV Systems net als in de laatst gespeelde competitiewedstrijd aan tegen Wêz Handich. Een middag met veel autoreizen en sightseeing zou worden beloond met een mooie pot korfbal in Friesland.

Na een slordige eerste aanval zette ASVD | PV Systems gelijk het vizier op scherp en maakte het team over verschillende schijven 0-3. De Friezen lieten zich echter niet gek maken en maakten het 2-3. De beginfase bevatte veel fouten in de passing en onrustige aanvallen aan beide kanten. Helaas viel in deze fase ook de man die in de thuiswedstrijd nog het ‘’Lelystads kanon’’ werd genoemd, Jorn Brandsma, uit met een knieblessure. Hierdoor moest Jesse Postma zich al na tien minuten binnen de lijnen melden. Zijn tegenstander moest alles uit de kast halen om hem te kunnen beteugelen. Maar onsuccesvol, Postma wist vier keer de mand te vinden binnen tien minuten. Mede door zijn sterke invalbeurt vindt ASVD | PV Systems hernieuwde energie. Hij en Jitte Leenderste zijn dan de topscoorders die ASVD | PV Systems bij de hand nemen. Bij rust is er dan een 11-15 gat geslagen. Maar ASVD | PV Systems wist heel wijs dat ze de noorderlingen absoluut nog niet moesten afschrijven. In een frisse hal in Ureterp werd de thee opgezocht.

Na rust gaven de hoofdrolspelers van ASVD | PV systems hun stokje over en kwamen de doelpunten uit andere handen, een machtig wapen van de Drontenaren is het vermogen om over alle schijven te scoren, hier zouden de Friezen maar al te snel achter komen. ASVD | PV Systems begint wederom scherp en de Oosterom broers denken gelijk aan uitlopen. Beiden scoorden zij, en net als in de thuiswedstrijd zouden zij de Friese defensie nachtmerries gaan bezorgen. Wêz Handich besloot over te gaan op achterverdedigen, helaas voor hen hadden de Drontenaren hier geen boodschap aan, Sem Oosterom en Sanne Klappe tartten de wetten van het achterverdedigen. De twee scoorden de tweede helft aan de lopende band. Wanneer dan ook Asmara Meinen, die een dijk van een verdedigende wedstrijd speelde, mee ging scoren, wist menig ASVD’er dat de buit binnen was. Waar het 15 minuten voor tijd slechts 15-19 was zou dit gat zich in een razend tempo uitbreiden. De opponent zag ASVD | PV Systems ver uitlopen en gaf geen gehoor aan het antwoord dat zij hadden op het achterverdedigen. Een eindstand van 17-27 zou dan het resultaat zijn. Een mooie eerste wedstrijd om de competitie weer mee te hervatten.

Coach Brenda Voortman zei na afloop dat de dames een sterke verdedigende wedstrijd speelden. Mede hierdoor heersten de mannen in de rebound, een echt teameffort. ‘’De ploeg straalde veel energie uit, je ziet gewoon dat je dan makkelijker gaat spelen.” Aldus de hoofdtrainer.

Voor ASVD | PV Systems scoorden: Sem Oosterom 6x, Jitte Leendertse 5x, Jesse Postma 4x, Sanne Klappe, Asmara Meinen en Joram Oosterom 3x, Rixt Oosterga 2x en Jacco Boonstra 1x.

Volgende week mag de ploeg dan eindelijk weer optreden voor eigen publiek in het Dok. Bent u er ook bij? De wedstrijd tegen Hoogkerk begint om 18.50.