In een vrij troosteloze ambiance, zonder publiek maar mét livestream trad ASVD I PV Systems op 27 november aan tegen Wez Handich. Wetende dat dit waarschijnlijk voorlopig de laatste wedstrijd zal zijn was het voor de spelers uit Dronten lastig om met de juiste insteek de wedstrijd in te gaan. Maar na een heerlijke wedstrijd van het tweede (19-16) stonden de spelers uit het eerste team op scherp. Na een paar laatste bemoedigende woorden en de vereiste handjeklap was het dan zo ver: de eerste en (voorlopig) laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen.

Toch leed na het eerste fluitsignaal ASVD I PV Systems gelijk aan opstartproblemen. Passes gingen veel verkeerd en de nonchalance leek in te treden. De tegenstander leek hier echter totaal geen moeite mee te hebben, Wez Handich schoot uit de startblokken door gelijk de 2-0 van afstand te maken. ASVD I PV Systems liet zich echter niet gek maken en counterde gelijk naar 2-2. Daarna werd er overgenomen. Asmara Meinen, ondertussen toch wel dé dame in vorm bij ASVD I PV Systems tekent dan gelijk aan voor 3-2. Maar de Noorderlingen schrikken niet van deze tegenaanval. Zonder ook maar na te denken pakken zij gelijk weer de voorsprong door wederom twee knappe afstandsschoten. ASVD I PV Systems blijft in deze beginfase uiterst onrustig en de Friezen profiteren hier optimaal van, zij blijven veel afstandsschoten nemen én scoren. Op dit moment heeft ASVD | PV Systems weinig aan de vele rebounds die ze over hebben. Dan is het tijd voor hoofdtrainer Brenda Voortman om in te grijpen. Er wordt een time-out aangevraagd bij een stand van 8-8. En deze time-out heeft effect, aan de hand van eerder genoemde Asmara Meinen en de stabiel spelende Rixt Oosterga loopt ASVD I PV Systems uit naar een gat van 12-9 bij rust.

Het startsein van de tweede helft klinkt. Wes Handich laat er geen gras over groeien en komt onberispelijk terug tot 12-12. In de minuten die volgden ging het spel gelijk op. Goals werden netjes om de beurt gemaakt en geen van beide ploegen kon de overhand nemen. Maar dan, bij een stand van 14-14 laat ASVD I PV Systems zien dat ze over alle schijven kunnen scoren. Ze beschikken zelfs nog over een kanon, een Lelystads kanon wel te verstaan. Jorn Brandsma, recentelijk 31 jaar geworden, laat zien dat hij nog lang niet klaar is. Met vier rake schoten achter elkaar neemt hij ASVD I PV Systems bij de hand. Voordat de weinige toeschouwers en vele livestream kijkers het wisten stond het ineens 23-17. Sem Oosterom, met een fenomenaal schot vanaf de middenlijn, breekt de Friese defensie dan compleet. Het slotakkoord was van de Friezen maar de kans op winst was voor hen lang vervlogen. ASVD I PV Systems mag zichzelf winterkampioen kronen (evenals drie andere teams) na een 24-20 overwinning!

Voor Dronten scoorden: Jorn Brandsma 6x, Asmara Meinen en Sem Oosterom 4x, Rixt Oosterga, Jitte Leendertse en Jacco Boonstra 3x en Sanne Klappe 1x.

Volgende wedstrijd: ……?