Afgelopen zaterdag, 13 november, was er een dag vol korfbal te zien in Sporthallen ’t Dok. De dag begon met leuke en leerzame clinics voor alle jeugd van ASVD Korfbal. Maar liefst 135 jeugdspelers waren aanwezig. Voor de jongste jeugd had Petra Leijten een leuk programma met veel verschillende spelletjes opgezet. Zelfs een springkussen kon niet ontbreken tijdens deze clinic.

Assistent bondscoach van Team NL Ruben Boode weer even terug bij zijn oude vereniging. Foto Menke Leendertse

In de andere zaal had Assistent Bondscoach van TeamNL, Ruben Boode, ook een leuk en gevarieerd programma in elkaar gezet voor de oudere jeugd. Er werden leuke schotoefeningen gedaan en veel onderlinge partijtjes gespeeld.

Jacco Boonstra met een onehander! Foto Marco Spelten

Na afloop van beide clinics ging de hele groep op de foto en was er tijd om handtekeningen te scoren bij de selectiespelers en clinic begeleiders. Daarna was er nog een leuke verrassing en kregen alle jeugdspelers een mooie bidon uitgereikt welke ze komend zaalseizoen gelijk kunnen gebruiken!

De kinderen hangen aan Petra’s lippen. Foto Menke Leendertse

Daarna was het de beurt aan ASVD 3 en ASVD 4 om een oefenwedstrijd te spelen. ASVD 4 wist te winnen van KV Apeldoorn 3 en ook ASVD 3 wist de wedstrijd in winst om te zetten tegen NQL 1.

Innige omhelsing van de bal door Shayna van Dorp nadat ze die heeft gekregen van Jorn Brandsma. Foto Marco Spelten

Vervolgens was het tijd voor de wedstrijden van de selectie. Vanwege een afmelding van DOS WK, was het programma omgezet naar een 3-kamp. Naast onze eigen selectie, waren de selecties van Noviomagum en Telstar op bezoek. Er werden sportieve en nuttige oefenwedstrijden gespeeld. In de poule van de 2e teams, wist Telstar 2x te winnen. ASVD en Noviomagum speelden in een spannende onderlinge wedstrijd gelijk. In de poule van de eerste teams wist iedereen 1x te winnen.

Joram Oosterom volledig vrij. Foto Marco Spelten

Al met al een mooie voorbereiding op de zaalcompetitie dus!

Tussen de wedstrijden door werd er een loterij georganiseerd met veel prijzen. Veel aanwezige toeschouwers hebben een lot gekocht en een aantal ideeën aangedragen waar de opbrengst van de loterij naar toe kan gaan. Het is mooi dat op deze dag veel publiek aanwezig was en dat dit binnen de Corona-maatregelen nog mogelijk was!

Alle vrijwilligers die tijdens deze dag een steentje hebben bijgedragen, willen wij hier voor bedanken. Een leuke start, van hopelijk een succesvol en sportief zaalseizoen!

Starttoernooicommissie 2021,

Jitte Leendertse