De laatste wedstrijd voor het zaalseizoen, slecht weer en een zware tegenstander. Kortom: een uitstekende zaterdag om de eerste helft van het veldseizoen af te sluiten. Er was weinig publiek aanwezig op deze regenachtige dag. Het publiek wat er was zou haar tijd echter dubbel en dwars terugverdienen met een fantastische wedstrijd.

Tijdens de uitwedstrijd beleefde ASVD een zware middag met ruim verlies, dat zou vandaag anders worden. Na de 0-1 komt de Drontense ploeg snel op 2-1 en 3-1. Dit kleine gaatje zou bijna de hele eerste helft in stand blijven. KVA moest compleet tegen de verwachtingen in alle zeilen bijzetten om in het spoor van ASVD te blijven. Gelukkig had de ploeg uit Amstelveen voldoende kwaliteit om weer gelijk te komen en daarna zelfs een voorsprong te pakken op 5-6. Toen de bezoekers dachten aan doordrukken dachten de Oosterom broeders daar anders over. Samen combineerde de mannen voor 11 doelpunten en waren ze een werkelijke plaag voor de defensie van KVA. De thuisploeg staat dan op een brutale 13-10 voorsprong bij rust.

Jorn Brandsma gaat het rebound duel aan met zijn tegenstander Bas van der Bijl. foto Marcel de Soet.

Na rust klaarde het weer wat op en het spelbeeld werd alleen nog maar spannender. ASVD komt slordig uit de kleedkamer en krijgt 2 strafworpen tegen, het gaatje van 3 waar zo keihard voor gewerkt is wordt dan verkleind naar 1. ASVD blijft volwassen en laat zich niet gek maken door het scherp begonnen KVA. Het scoreverloop blijft op en neer gaan. Het ene moment staat ASVD voor en het andere nemen de bezoekers gelijk weer over. Met nog slechts enkele minuten op de klok komt de opponent via een van hun routiniers op voorsprong. ASVD heeft dan in Joram Oosterom precies het tegenovergestelde van een routinier, maar met zijn 19 jaar laat hij toch al zien klaar te zijn voor de grote momenten. Hij zet dan eigenhandig ASVD weer op gelijke hoogte door twee scherpe acties. Dan geeft het overigens prima fluitende arbitrale duo aan dat er nog 1 minuut speeltijd over is. Op 23-23 heeft KVA de bal en schiet een afstandsschot binnen. ASVD heeft nog slechts enkele seconden om weer gelijk te maken. Helaas gaat de bal over de lijn en klinkt het laatste fluitsignaal. ASVD verliest een zinderend duel, het chagrijn zal de overhand hebben na wat misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen was voor de Drontenaren.

Jitte Leendertse legt aan voor het shot. foto Marcel de Soet.

Coach Brenda Voortman zei achteraf: “We waren scherp en hebben er een echte wedstrijd van gemaakt. Dan is sport soms oneerlijk want ik vond echt dat we een punt hadden verdiend. Een mooie wedstrijd, het bied veel perspectief. Nu een week vakantie en dan komen we in de eerste klasse uit in de zaal.”