Op een frisse zaterdag middag trad ASVD | PV Systems aan tegen Dindoa, de ploeg in vorm. Ondanks de lage temperaturen moest menig speler en zelfs toeschouwer zich toch het zweet van het hoofd vegen. Het tweede van ASVD | PV Systems had namelijk nipt gewonnen van het tweede team van Dindoa (14-13). In een opperbeste sfeer en vol goede moed na afgelopen week (18-20 winst op Dos Kampen) werden de veters strak getrokken voor wederom een belangrijke wedstrijd.

Rixt Oosterga voerde haar opdracht perfect uit. Foto: Marco Spelten

Shayna van Dorp laat zich niet verassen in de kleine ruimte. Foto: Marco Spelten

Half vier zaterdagmiddag, het eerste fluitsignaal klinkt. Sem Oosterom opent gelijk de score van afstand. Daarna neemt Dindoa over en zou het een op en neer gaand spel zijn waar de ploegen elkaar exact in evenwicht houden. Afstand schoten zijn de norm in deze wedstrijd waar ontzettend veel druk wordt gegeven door beide ploegen.

Veel schoten onder hoge druk, diezelfde druk zorgt ervoor dat de schoten niet wilden vallen. De sterke mannen Brandsma en Boonstra pakten e

Jorn Brandsma gaat altijd voorop in de strijd. Foto: Marco Spelten

chter veel rebounds voor hun vakgenoten waardoor veel herhaald kon worden. De ploegen gingen richting de kleedkamer met een 6-7 rust stand in voordeel van de bezoekers.

Een “no look” pass van Jacco Boonstra. Foto: Marco Spelten

De gehele tweede helft zou ASVD | PV Systems tegen dit kleine gaatje van 1 of 2 goals aankijken. Rixt Oosterga die haar tegenstander in de eerste helft al aan de ketting had gelegd trok deze nog wat steviger aan en zorgde ervoor dat de aanvallende schakel van Dindoa niet goed uit de verf kwam. Hierdoor hadden de gasten moeiten met uitlopen, maar ASVD | PV Systems wist niet te profiteren tot vlak voor het eind.

Jacco Boonstra die de gehele wedstrijd in dienst van de ploeg speelde stond toen op en zette net als verleden week in Kampen ASVD | PV Systems vlak voor het einde op voorsprong. Met nog 1 minuut op de klok waren de tegenstanders echter nog niet klaar en kwam er nog een slot offensief, dit bleek succesvol. Met nog 30 seconden op de klok werd de 13-13 binnengeschoten vanuit de korfzone. Dan volgt een laatste time out en een plan om de winst alsnog binnen te slepen werd in deze korte tijd gesmeed. Jesse Postma (ingevallen in de 2e helft) zou het dan moeten gaan doen, een aanval wordt opgezet en een goed schot geproduceerd.

Jite Leendertse zorgt voor snelheid in het vak. Foto: Marco Spelten

Helaas mocht het niet baten en stuiterde de bal uit de korf. En zo eindigt deze spannende wedstrijd in een gelijk spel. Twee ploegen die elkaars gelijken waren moesten de punten delen.

Coach Brenda Voortman baalde dat die laatste goal toch nog valt, maar is realistisch en ziet dat je hem net zo goed kan verliezen als gelijk spelen. ‘’Al met al was het een mooie dag vandaag. Drie punten in Dronten gehouden is zeker niet onaardig. Als je kijkt hoe goed Dindoa in vorm is de laatste weken is het een prima prestatie om hier gelijk te spelen.’’

Joram Oosterom legt aan voor een schot. Foto: Marco Spelten

Voor ASVD | PV Systems scoorden: Jesse Postma en Sem Oosterom, Joram Oosterop, Jacco Boonstra, Jorn Brandsma, Asmara Meinen en Shayna van Dorp allen 2x.