In een zenuwslopende wedstrijd heeft ASVD | PV Systems zaterdag haar eerste punten veroverd. Tegen het eveneens nog puntloze DOS-Kampen werd er om 14.00 uur in de auto gestapt wetende dat het een belangrijke middag zou worden. Onder afwezigheid van het tweede dat in Wageningen acteerde (22-12 verloren) was er wel veel publiek naar het nabije Kampen afgereisd. Deze 9e man was ook duidelijk aanwezig en maakte er samen met de fanatieke aanhang van DOS een ongelofelijk sfeervolle middag van.

Het zonnetje brak door en het eerste fluitsignaal klonk. DOS begon sterk met gelijk de openingstreffer van hun zuivere aanvoerder Dennis van Putten. Jitte Leenderste counterde echter gelijk en zo wisten het publiek en de spelers dat het mooie middag zou worden. De fanatieke aanhang van DOS zorgde er echter voor dat de schutters van ASVD | PV Systems  moeite hadden om in hun ritme te komen en zo bleef het scoreverloop in de eerste helft meestal met een punt of twee voorsprong voor DOS. Jorn Brandsma, in de rebound heer en meester over zijn tegenstander zorgde ervoor dat ASVD | PV Systems vaak kon herhalen en zo kon bijblijven. Toch bleven ze tegen een achterstand aanhikken en gingen beide ploegen aan de thee met een 11-8 rust stand. De tweede helft startte gelijk aan de eerste, ASVD | PV Systems maakt haar goal en DOS steekt terug. Het werd een schouwspel en op dit moment wist nog niemand wie uiteindelijk deze spannende wedstrijd zou winnen. Na enkele minuten in de tweede helft leek ASVD | PV Systems met de seconde meer grip op de tegenstander te krijgen. Er leek hernieuwde energie gevonden te zijn, duels werden gewonnen en goals gemaakt. De in de eerste helft nog uitgejouwde Jacco Boonstra zette ASVD | PV Systems met een heerlijk afstandschot op voorsprong en het o zo fanatieke en vooral luidruchtige publiek van DOS werd door hem het zwijgen opgelegd. Dit was de ommekeer in deze wedstrijd, Joram Oosterom nog zo stroef in de eerste helft was ontketend in de tweede, met onder andere 2 benutte vrijeballen wist hij een gaatje te slaan. Maar DOS gaf zich zeker niet gewonnen en kwam nog met een laatste wapenfeit. Ze hadden tenslotte nog die zuivere aanvoerder en die leek alleen maar beter te worden naarmate de spanning toenam. Daar werd op gewisseld door coach Brenda Voortman en zo kon de energieke Thijmen Sipkens zijn tegenstander aan banden leggen zoals Asmara Meinen dat al de hele wedstrijd deed met een belangrijke schakel aan de dameskant van DOS. Met een kapot scorebord was de spanning om te snijden. Stopwatches stonden aan alle kanten aan terwijl de tijd steeds langzamer wegtikte. Toen was het daar dan eindelijk, het laatste fluitsignaal. Een zwaar bevochten en zeer verdiende overwinning. ASVD | PV Systems zag vandaag een ploeg die veerkracht en strijdlust toonde en hier mag zij zeker trots op zijn.

Hoofdtrainer Brenda Voortman zou na afloop zeggen dat het een heerlijk gevoel was om eindelijk die eerste punten binnen te hebben. “Dit hebben we met hard werken en keihard knokken bereikt en het smaakt alleen maar naar meer”. Aldus de dit jaar aangestelde hoofdtrainer.

In deze wedstrijd scoorden: Jorn Brandsma, Asmara Meinen en Thijmen Sipkens allen 1x, Shayna van Dorp en Rixt Oosterga beiden 2x, Jacco Boonstra 3x, Joram Oosterom en Jitte leenderste 5x.

A.s. zaterdag is er een thuiswedstrijd tegen het inmiddels ontketend Dindoa uit Ermelo.