Zaterdag 2 oktober stonden de groen-witte ASVD’ers tegenover Wit-Blauw. De Kampenaren komen in het ietwat druilerige Dronten hun zesde plek verdedigen. In de aanval starten spelers Joram Oosterom, Shayna van Dorp, Rixt Oosterga en Jorn Brandsma. In de verdediging gaan spelers Sem Oosterom, Jacco Boonstra, Jitte Leendertste en Asmara Meinen van start.

Shayna van Dorp komt in de aangeef en Jorn Brandsma staat al klaar voor de rebound.

ASVD ǀ PV Systems begint met een 2-0 voorsprong, maar verliest deze al snel. Het team kan de voorsprong niet meer terugpakken en blijft steeds met zo’n twee punten op achterstand. In de eerste helft zorgen veel strafworpen dat de positie van Wit-Blauw verstevigt. In de rust is de stand 11-13.
In de tweede helft lopen de gemoederen hoog op. ASVD ǀ PV Systems komt terug en verkleint de achterstand tot één punt. Toch vergroot Wit-Blauw het verschil met zeven punten. In de vijfenveertigste minuut wordt Joram Oosterom gewisseld voor Jesse Postma die vrijwel gelijk twee doelpunten maakt. De achterstand kan helaas niet meer ingehaald worden, waardoor de wedstrijd eindigt in 21-28.

Een time out. Het hielp niet om dichterbij te komen.

Volgende week zal ASVD ǀ PV Systems het opnemen tegen DOS Kampen; samen delen zij de zevende plek in de competitie. De wedstrijd begint om 15:30 uur.
In deze wedstrijd scoorden voor ASVD ǀ PV Systems: Joram Oosterom 2x, Jorn Brandsma 2x, Jesse Postma 2x, Shayna van Dorp 2x, Rixt Oosterga 2x, Sem Oosterom 2x, Jacco Boonstra 3x, Jitte Leendertse 2x en Asmara Meinen 4x.

De bal van Jitte Leendertse rolt er in. Actie van Jacco Boonstra en Sem Oosterom is niet meer nodig.