De eerste thuiswedstrijd heeft ASVD | PV Systems niet in winst kunnen omzetten. TZ uit Maartensdijk was met 19-22 net iets sterker.

De Drontenaren begonnen met een sterke openingsfase. Via doelpunten van Joram Oosterom en Jitte Leendertse kwam er een snelle 2-0 voorsprong op het scorebord. Maar in deze wedstrijd zou blijken dat het tweede aanvalsvak te veel moeite had om te scoren. Daar kwam ook nog eens bij dat TZ juist in het andere vak een makkelijk scorende speler had. Deze 2-0 kon dan ook niet lang gekoesterd worden. Nadat TZ op 2-2 kwam en vervolgens op voorsprong werd deze in de loop van de tweede helft langzaam uitgebreid tot een 8-12 nadelige ruststand voor ASVD | PV Systems. Na rust kon de groen witte formatie goed meekomen met TZ. Het lukte alleen niet om het gat van vier doelpunten te dichten. De wedstrijd bloedde enigszins dood in de slotfase omdat TZ ging vertragen en wel schoot alleen niet om te scoren maar om lang balbezit te houden. Gezien het lengteverschil kon ASVD | PV Systems daar te weinig tegen in brengen. De eindstand kwam uit op 19-22.

A.s. zaterdag mag ASVD | PV Systems het weer proberen. Wit Blauw uit Kampen is dan de tegenstander die op bezoek komt. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.

In deze wedstrijd scoorden voor ASVD | PV Systems: Joram Oosterom 4x, Jitte Leendertse en Shayna van Dorp 3x, Sem Oosterom, Thijmen Sipkens, Jacco Boonstra en Jorn Brandsma 2x, Asmara Meinen en Rixt Oosterga 1x.