ASVD | PV Systems verliest van DOS Westbroek in strijdbare wedstrijd

Door de verplaatsing van de wedstrijd tegen Tweemaal Zes reisde ASVD | PV Systems deze ronde voor de tweede competitiewedstrijd af naar Westbroek. DOS Westbroek is een sterke titelkandidaat, eveneens als KVA, waarvan in de eerste ronde met 25-10 werd verloren. De jonge Drontenaren toonden zich strijdbaar, maar werden uiteindelijk overklast door de tegenstander.

Nadat de tweede teams tegen elkaar speelden (17-9 in het voordeel van DOS Westbroek), floten de scheidsrechters een halfuur later in voor de wedstrijd van de hoofdmachten. ASVD | PV Systems had vanaf de beginperiode moeite met de hoge verdedigende druk van DOS en zocht aanvallend moeilijke kansen, waardoor er snel balverlies werd geleden. Toch wist het team haar eigen doelpunten te maken, want na 2-2 werd het 8-8. ASVD | PV Systems was hier wel de ploeg die steeds moest aanhaken. In de volgende fase stond Westbroek via 11-9 en 15-11 steeds voor met maximaal vier doelpunten verschil, waarbij ze er net niet in slaagden om weg te lopen. Voor ASVD | PV Systems brak er direct na rust een sterke fase aan. Werklust en de afronding van vier kansen op rij bracht de stand naar 15-15. Hierna, op 16-16 had het team een paar aanvallen de kans om toe te slaan, maar er werd geen voorsprong gepakt. De score aan Drontense kant bleef te lang steken op 16 en nu was het Dos Westbroek die een reeks van vier doelpunten maakte. Vanaf 21-16 lukte het ASVD | PV Systems niet meer om in de buurt te komen. In het laatste deel van de wedstrijd bleef DOS scoren, waardoor de score uiteindelijk uitliep naar 29-20.

Coach Brenda Voortman zag haar pupillen hard werken. “Jammer dat de score aan het eind van de wedstrijd nog zo ver uiteen ligt, maar we kunnen tevreden zijn met deze wedstrijd. Een goede voorbereiding op de volgende pot tegen Tweemaal Zes”.

Aankomende dinsdagavond, 28 september, staat de volgende wedstrijd tegen Tweemaal Zes alweer op het programma. Aanvang: 21.00 te Dronten.

Voor ASVD | PV Systems scoorden: Sem Oosterom 4x, Jitte Leendertse, Shayna van Dorp en Jacco Boonstra 3x, Joram Oosterom en Rixt Oosterga 2x en Jorn Brandsma, Asmara Meinen en Sanne Klappe ieder 1.