ASVD | PV Systems start de competitie met een nederlaag.

By 12 september 2021 No Comments

ASVD | PV Systems is de competitie gestart met een ruime 25-10 nederlaag tegen KVA uit Amstelveen. De Drontenaren kenden een prima voorbereiding maar er waren twee redenen dat dit geen vervolg kon worden gegeven. De oefenpartners waren van een iets lager niveau dan waarop ASVD | PV Systems nu acteert en in de laatste trainingsweek vielen de basiskrachten Jacco Boonstra en Sem Oosterom uit. “Dat laatste was een zware tegenvaller en van eerste reden was ik mij natuurlijk bewust”, aldus de nieuwe hoofdtrainer
Brenda Voortman.

Omdat de sport zo lang heeft stilgelegen is het voor iedereen de vraag hoe de krachtsverhoudingen liggen.
Maar de verwachting is wel dat KVA een titelkandidaat is. Dit alles in ogenschouw nemend zal ASVD | PV Systems nog wel enige tijd nodig hebben om op dit niveau aan te haken.
De Groen Witte formatie werd gelijk in de beginfase overklast en stond in no-time met 7-1 achter. Daarna stokte bij KVA de productie en was ASVD | PV Systems niet in staat aan te haken. De rust werd bereikt bij 9-2. In de tweede helft bleef het team van Brenda Voortman hard werken om de stand draaglijk te houden. De korf werd ook wat beter gevonden, maar door het verschil in fysieke kracht kwam men nooit in de wedstrijd.
De eindstand werd bereikt bij 25-10.
Voor ASVD | PV Systems scoorden: Shayna van Dorp 3x, Rixt Oosterga en Jorn Brandsma 2x, Jitte Leendertse, Jesse Postma en Joram Oosterom 1x.
Volgende week is de eerste thuiswedstrijd. Twee maal Zes uit Maartensdijk is dan de tegenstander.