Naar aanleiding van de nieuwe Coronamaatregelen die door de overheid op dinsdag 13 oktober bekend zijn gemaakt, hebben wij als bestuur ook de gevolgen voor de trainingen geëvalueerd.
Vanaf deze week (19 oktober 2020) gelden de volgende regels:

Algemeen:

• Je blijft thuis, wanneer je zelf gezondheidsklachten hebt. Ook bij een simpele verkoudheid.
  • Je blijft thuis, wanneer één van je huisgenoten naast milde klachten ook last heeft van koorts of benauwdheid of corona heeft.
  • Je wast thuis je handen goed.
  • Probeer toiletbezoek op het sportpark te vermijden; ga voordat je vertrekt naar de training/wedstrijd thuis naar het toilet.
  • Bij de ingang van het veld staat een tafel met desinfecterende gel. Gebruik deze.
  • Publiek is bij trainingen en wedstrijden niet toegestaan.

Jeugd tot en met de A:

• Qua trainingen zijn er geen beperkingen;
  • Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan;
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
  • Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten;
  • Spelers die uitkomen in de A-jeugd en 18 jaar of ouder zijn, mogen meetrainen met de A-jeugd mits deze groep in ruime minderheid vertegenwoordigd is;
  • Trainingen zijn niet verplicht
Senioren:
  • Er mag in groepen van 4 personen gesport worden. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden. Er kunnen maximaal twee viertallen op een half korfbalveld trainen. Dit betekent dat er maximaal 16 personen op één korfbalveld kunnen trainen.
  • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
  • De viertallen moeten duidelijk herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
  • Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter;
  • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;
  • Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig;
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
  • Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten;
  • Trainingen zijn niet verplicht
Veldtrainingen
Veldtrainingen vinden plaats tot en met 30 oktober 2020. Jeugdteams hebben de mogelijkheid om onderling wedstrijden te spelen. Wij vragen de trainers om dit zelf onderling met elkaar te regelen. Wel graag afstemming vooraf met de TC (Melanie Hermans) in verband met de veldbezetting.
Ten aanzien van de trainingen voor de senioren, kunnen er maximaal 16 spelers op één veld trainen. Om alle teams de mogelijkheid te geven om te kunnen trainen, zijn de trainingstijden van de seniorenteams aangepast waarbij alle seniorenteams één keer per week trainen de komende twee weken (tot 30 oktober). Hierbij gelden de volgende trainingstijden:
Dinsdag 20.00 – 21.30: S1 + S2
Woensdag 19.30 – 20.30: Fitters en Midweek
Donderdag 20.00 – 21.30: S3 + S4
Er zal een coronacoördinator aanwezig zijn op het veld tijdens de seniorentrainingen.
De trainingstijden voor de jeugd blijven zoals deze ook op de website staan.
Zaaltrainingen
De zaaltrainingen starten voor iedereen vanaf maandag 9 november. Vanaf maandag 2 november zijn er al beperkte zaaluren beschikbaar waardoor sommige teams al in de week van 2 november kunnen starten met trainen in de zaal. Op zaterdag 14 november zijn er voor de jeugd onderlinge oefenwedstrijden geregeld. Het schema van de trainingstijden in de zaal wordt op een later moment nog gecommuniceerd. Hetzelfde geldt voor het schema van de oefenwedstrijden op 14 november.
Aangezien er bij de senioren in de zaal maar 16 personen op een veld mogen, kunnen helaas niet alle spelers trainen. Wij vragen aan de trainers van de senioren daarom om zelf een schema te maken waarbij er bij trainingen van de selectie maximaal 16 selectiespelers aanwezig zijn. Bij trainingen van de overige seniorenteams kunnen er maximaal 8 leden per team trainen. Ook hier vragen wij de trainers om zelf een rooster te maken.
Voor iedereen geldt: per zaal mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Dat is inclusief trainers en andere leden van de staf.
Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van bovenstaande, mail dan naar tz@asvdkorfbal.nl