Zowel ASVD | PV Systems als AVO stonden nog puntloos onderaan in de competitie. Voor beide ploegen dus zaak om de eerste winstpartij binnen te halen en van de onderste plek af te komen. ASVD | PV Systems startte de wedstrijd met A1 speelster Naomi Bos in de basis. De hele basisopstelling uit Dronten wist op deze regenachtige middag de korf te vinden.

Jorom Oosterom in aangeefpositie. Hij zoekt de dames in zijn vak.

Asmara Meinen is er langs voor de doorloopbal die ze bovenhands probeert af te ronden.

Door twee goals van het eerste aanvals-vak stond ASVD | PV Systems in de startfase met 2-0 voor. Op 3 tegen 2 had ASVD | PV Systems de laatste voorsprong te pakken, tot aan de laatste, pak ‘m beet, 10 seconden voor het einde van de wedstrijd. ASVD | PV Systems bleef lange tijd steken op 4 doelpunten terwijl AVO kon uitlopen naar 9 goals voor de rust. Vlak voor het fluitsignaal werd het 5-9.

Iets na rust bracht coach Gerwin Bos Jitte Leendertse in het team. Gelukkig kan zij weer aanhaken na haar blessure van twee weken geleden. AVO kon steeds een voorsprong behouden van 2 of 3 punten verschil. Toch bracht de wissel meer aanvallende dreiging waardoor de dames van AVO het verdedigend lastig kregen. Op 9-11 miste AVO een strafworp en maakte ASVD | PV Systems het doelpunt wel. Op dit moment waren er nog ruim tien minuten te spelen. Het werd echter nog 10-13 en 12-15.  Zo stond ASVD | PV Systems toch weer drie doelpunten achter. Maar in de laatste minuten wist het groen witte team toch met drie doelpunten op rij tot gelijke hoogte te komen. Bij deze stand van 15-15 was er nog een minuut te spelen en verspeelde AVO de bal. Aan de andere kant schoot Rixt Oosterga de winnende binnen en was er voor AVO geen tijd meer over om iets terug te doen. Toen de scheidsrechter floot heerste er bij spelers en staf één en al blijdschap: de eerste twee punten voor Dronten zijn een feit. Er werd gestreden tot de laatste seconde en het harde werken werd beloond.

Jesse Postma legt aan voor een schot.

Volgende week wacht ASVD | PV Systems een uitwedstrijd tegen het puntloze OWK. Voor ASVD | PV Systems dus een kans om los te komen van de onderste twee ploegen. Aanvang: 15.30 in Oostwold.

Doelpuntenmakers deze wedstrijd: Jitte Leendertse 4x, Asmara Meinen, Jesse Postma, Shayna van Dorp en Cornee IJssenagger 2x en Joram Oosterom, Jorn Brandsma, Rixt Oosterga en Naomi Bos ieder 1x.