Rixt Oosterga gaat voor de doorbraak. Foto: Acitefotografie.nl

Samen met De Meeuwen en Nic vormt Drachten de top drie in de poule. ASVD | PV Systems heeft in de voorgaande twee wedstrijden nog geen punten behaald maar laat een stijgende lijn zien waarbij er elke week op trainen en in de wedstrijden stappen worden gemaakt.

Cornee IJssennager legt aan voor een schot. Asmara Meinen snelt naar de korf om een rebound te pakken. Foto: Actiefotografie.nl

De tegenstanders spelen fysiek, zo ook Drachten. In de eerste paar minuten had ASVD | PV Systems moeite om onder de verdedigende druk van Drachten uit te komen. Een flinke domper was dat Jitte Leendertse al binnen drie minuten geblesseerd uitviel. Sabine de Beer vulde deze plek verdienstelijk in. Nadat de spelers de eerst schok te boven waren, wisten ze zich na een time-out te herpakken. De wedstrijd kende veel fysieke duels waardoor er door de scheidsrechters vaak naar de strafworpstip werd gewezen. Er werd weinig gescoord maar Drachten kon met een raak afstandsschot nog rusten met een voorsprong van 3 doelpunten: 4 tegen 7.

Drachten scoort uit een afstandschot. Foto: Actiefotografie.nl

ASVD | PV Systems wist de tweede helft een tandje bij te zetten en knokte zich naar een 8-8 gelijke stand. Via 9-9 werd het 10-9 via een schot van Shayna van Dorp: de eerste voorsprong voor Dronten. Via mooie doelpunten, onder andere van de sterk spelende en scorende dames en een Jorn Brandsma die zijn tegenstander de baas was onder de korf, kon het team van Gerwin Bos zich sterk staande houden. Er konden lange aanvallen worden gespeeld met veel kansen. Drachten wisselde een lange dame in en kon hierdoor veel herhalen op het schot, maar het verdedigingsvak bleef zeer geconcentreerd en dwong Drachten tot verkeerde passes. Een spannende fase voor het publiek brak aan. Gedurende een aantal minuten stond ASVD | PV Systems op een voorsprong van 12-11. Door het goede verdedigen had het team tot drie keer toe mooie kansen gecreëerd. Helaas viel de bal nèt niet door de mand. Uiteindelijk vielen

Nieuwste aanwinst van ASVD PV | Systems is Jorn Brandsma. Dit is hem ten voeten uit. Alles in het werk stellen om de bal te bemachtigen. Foto: Actiefotografie.nl

er wel twee doelpunten aan de andere kant en stond ASVD | PV Systems tegen één punt achterstand aan te kijken: 12-13. Op dit belangrijke moment wist Sem Oosterom zijn strafworp te benutten en stond het gelijk. De laatste 4 minuten wist Drachten echter toch de winnende goal te maken. ASVD | PV Systems wist in de resterende tijd niet meer tot gelijkspel te komen, maar het team heeft laten zien haar mannetje wel te staan en deze fysieke wedstrijden aan te kunnen. Een groot compliment aan het team en als deze lijn wordt doorgetrokken gaan de punten zeker wel komen!

Zaterdag 26 september speelt ASVD | PV Systems tegen Ritola. Aanvang: 15.30.

Voor ASVD | PV Systems scoorden: Asmara Meinen 3x, Sem Oosterom 3x, Shayna van Dorp 2x, Rixt Oosterga 2x, Joram Oosterom 2x en Jitte Leendertse 1x.